Antikvarium.hu
Antikvarium.hu

8 000 forint értéket elérő megrendelés esetén a könyveket belföldön postaköltség nélkül szállítjuk.

A csomagolás minden esetben ingyenes.

Főoldal
BÁRMILYEN INFORMÁCIÓT tud a könyvről, a pontos szót ide írva megtalálhatja!
Súgó

Információk, gyakran ismételt kérdések (GYIK/FAQ)


Áruházunk szegedi székhelyű internetes antikvárium, amely mára több mint 400 000 könyvet kínál eladásra.
Árukészletünk naponta akár több száz kötettel állandóan bővül. Nagy gondot fordítunk arra, hogy az általunk kínált könyvekről a legpontosabb tájékoztatást adjuk, ezért a könyvészeti adatokon kívül tájékoztatjuk a könyvek állapotára vonatkozó leírással, a könyvekről készült fotókkal, a könyvek tartalomjegyzékével, valamint többnyire a fülszövegükkel is. Minden könyvnél jelezzük, ha melléklettel együtt kapható (jelzés nélkül a könyvet melléklet nélkül árusítjuk!). Honlapunk egy időben minden könyvből csak egy példányt kínál fel, több példány egyesével helyezhető kosárba.
 
Elérhetőségeink:
Ügyfélszolgálat:
Tel.: +36 (62) 452-833 E-mail: info@antikvarium.hu
Személyes átadóhelyek központja:
Tel.: +36 (1) 215-7972 E-mail: atadopont@antikvarium.hu

A személyes átvételről és a kiszállítás részleteiről a Gyakori kérdések rovatban olvashat.

Adatvédelem:
Felhasználóink adatait bizalmasan kezeljük, védett szerveren tároljuk, és harmadik személynek sem kereskedelmi, sem egyéb célból nem adjuk át. Tevékenységünket a mindenkori adatvédelmi törvények betartásával végezzük.

Antikvárium.hu Általános szerződési feltételek
 
A weblap eredeti tartalmának, illetve oldalai bármely szöveges vagy képi alkotóelemeinek engedély nélküli felhasználása szerzői jogi és egyéb jogszabályokba ütközhet. A honlapon található anyagok az Antikvárium.hu Kft. saját elektronikus szellemi termékei, azok másolása, módosított felhasználása, nyilvános közzététele, terjesztése illetve egyéb módon a nyilvánosságot szolgáló vagy kereskedelmi célzattal való felhasználása csak az üzemeltető előzetes írásbeli engedélyével történhet. Minden esetben kérje ki az üzemeltető nyilatkozatát a felhasználás jogszerűségéről.
A fenti szabályok minden felhasználó számára kötelező érvényűek. Az ismeretük hiánya vagy a figyelmen kívül hagyásuk következményei a felhasználót terhelik.
A fentebb nem szabályozott honlap-tartalom felhasználásával kapcsolatos kérdésekben az 1999. évi LXXVI. törvény, a 2001. évi XLVIII. törvény; 2001. évi LXVII. törvény; 2003. évi CII. törvény [hatályos 2004. május 1. napjától]; 2003. évi CXXV. törvény; 2004. évi LXIX. törvény [hatályos 2004. július 10. napjától]) az irányadóak.

Felvásárlás

Ha nagyobb mennyiségű könyvet (500 kötet felett) kínál eladásra (magánkönyvtár, könyvhagyaték), jelentkezzék e-mailben, és munkatársunk felkeresi Önt.

E-mail küldése:
info@antikvarium.hu

Tájékoztató leveleink

1.  Ismertető az előjegyzéshez (2002.09.03)
Tisztelt Ügyfelünk!

Ebben a levélben az előjegyzéssel kapcsolatos fejlesztéseinkről szeretnénk tájékoztatni, hogy megkönnyítsük, leegyszerűsítsük az előjegyzett könyvek kézhezvételét. Amikor egy bizonyos könyvet keres, előfordulhat, hogy csak a könyvadatot találja adatbázisunkban, mert a hozzátartozó példány már elkelt. Ilyenkor a könyv címe mellett, a jobb oldalon az "előjegyezhető" szó található. Erre kattintva előjegyezheti a könyvet anélkül, hogy be kellene gépelnie a hozzá tartozó adatokat. A Mehet gombra kattintva véglegesíti előjegyzési szándékát. A lap alján bármikor megtekintheti, hogy mely könyvekre jegyzett már elő.

Akkor is előjegyezhet az Ön által keresett könyvre, ha az még nem szerepel adatbázisunkban. Ilyenkor elegendő a könyv címét, esetleg ezenkívül még a szerző nevét beírnia. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a könyv címét mindig szükséges megadnia (a cím megadása nélkül az előjegyzőrendszer nem működik). A keresett könyv címét a megjelent kiadványhoz hűen kell feltüntetnie, pontos helyesírással (ügyelve az ékezetekre, felesleges szóközökre), különben a program nem tudja felismerni. Előjegyzést kizárólag könyvcímre vonatkozóan tudunk elfogadni (sorozatra, kiadóra, évre, kötetszámra, szerzőre nem). Ha szűkíteni szeretné a keresett könyvet például egy konkrét kiadóra és/vagy kiadási évre stb., akkor a könyv címén (és szerzőjén) kívül természetesen ezeket az adatokat is megadhatja.

Ha olyan könyvre jegyezne elő, amely adatbázisunkban megtalálható (azaz van hozzá kapcsolódó példány), de más kiadóval és/vagy kiadási évvel stb., a program felismeri ezt, és felajánlja Önnek a vásárlást. Ilyenkor a "Van megvásárolható példány" szó szerepel a könyv címe mellett. A táblázat jobb oldalán, egy kis rubrikában kipipálhatja, hogy mely könyvekről kér értesítést.

Miután sikeresen előjegyzett egy vagy több könyvre, már csak visszaigazoló levelünket kell megvárnia, amelyben közöljük, hogy megérkezett az Ön által keresett könyv. Ennek idejét sajnos nem tudjuk előre jelezni, bekövetkezhet akár két nap, akár fél év múltán is.

Az előjegyzés nem kötelezi Önt vásárlásra!

Amikor megérkezik Önhöz az értesítés, 6 nap áll rendelkezésére, hogy eldöntse, kéri-e a felkínált példányt vagy sem. Az állapotról való tájékoztatás nem különbözik a megvásárolható könyvekétől, tehát mind leírás, mind fénykép tartozik hozzá. Ekkor el kell látogatnia honlapunkra és bejelentkezés után, kizárólag az Ön számára félretett könyvek között megtekintheti a példányt, és ha az megfelel Önnek, megrendelheti.

Ha úgy dönt, hogy mégsem kéri a felkínált könyvet, hét nap múltán kiértesítjük az időrendben Ön után következő előjegyzőt, akire ugyanezek a szabályok vonatkoznak. Ha más nem jegyzett elő ugyanarra a könyvre, vagy senki sem akarja megvenni, akkor bekerül a mindenki által megvásárolható könyvek közé. Ezt azért tartjuk fontosnak megemlíteni, mert ha Ön véletlenül csúszott le a vásárlásról, vagy időközben meggondolta magát, akkor még van esélye arra, hogy a hagyományos módon ráleljen a műre.

Kiértesítés után minden esetben töröljük az Ön előjegyzését. Abban az esetben, ha várni óhajt egy újabb példányra, mert a felajánlott példány valamiért nem felel meg, vagy esetleg lemaradt a megrendelésről, akkor újra elő lehet jegyeznie a könyvet honlapunkon.

Az Antikvárium.hu által küldött levelek nem tartalmaznak reklámanyagot, kizárólag honlapunkkal kapcsolatos fejlesztésekről, újdonságainkról értesítjük Önt körleveleinkben (maximum havi egyszeri gyakorisággal). Ha információs levelünk küldésével mégis zavarnánk Önt, lehetősége van a regisztrációs oldalon letiltani a körlevelek küldését.

Tájékoztató levelünket a későbbiekben elolvashatja a www.antikvarium.hu információs rovatában, a Tájékoztató leveleink cím alatt.

Üdvözlettel: Antikvárium.hu Kft.
 
2.  Ismertető az értesítő szolgáltatásunkról (2002.10.22)
Tisztelt Ügyfelünk!

Honlapunk új szolgáltatását szeretnénk bemutatni Önnek.

Az ÉRTESÍTÉS megkönnyíti az egyes témák, sorozatok figyelemmel kísérését. Kérheti az értesítést egyes szerzők könyveiről, sorozatokról, adott könyvkiadók kiadványairól, egyes évfolyamokról, valamint háború előtti könyvekről. Bejelölheti az Önt érdeklő témát/témákat.

Ez a menüpont segíthet akkor is, ha nem tudja a könyv címét, de más adataival rendelkezik. Ha üresen hagyja a szűrőfeltételeket, minden újonnan felkerült könyvről automatikus értesítést kap. Ha Ön több szűrőfeltételt is bejelölt, pl.: értesítést kér a modellezéssel kapcsolatos könyvekről, valamint "A világirodalom remekei" sorozatról - egy levélben, de külön listában kapja meg a kért információt. Ön választhat, hogy napi vagy heti értesítést kér-e.

Ezeket a könyveket nem tesszük félre Önnek, csak azt tudjuk garantálni, hogy a kiértesítés időpontjában megrendelhetők a honlapon. Amennyiben a kiértesítéseket szüneteltetni szeretné (szabadság, betegség stb.), egyszerűen kikapcsolható.

Az Antikvárium.hu által küldött levelek nem tartalmaznak reklámanyagot, kizárólag honlapunkkal kapcsolatos fejlesztésekről, újdonságainkról értesítjük Önt körleveleinkben (maximum havi egyszeri gyakorisággal). Ha információs levelünk küldésével mégis zavarnánk Önt, lehetősége van a regisztrációs oldalon letiltani a körlevelek küldését.

Tájékoztató levelünket a későbbiekben elolvashatja a www.antikvarium.hu információs rovatában, a Tájékoztató leveleink cím alatt.

Üdvözlettel:
www.antikvarium.hu
info@antikvarium.hu
Telefon: +36 (62) 452-833Legnépszerűbb kérdések és válaszok

Átvehetők-e személyesen a megrendelt könyvek, postaköltség nélkül?
Fix díjért átveheti megrendelését egy Önhöz közeli hírlapárusnál is a Pick Pack Pont szolgálat segítségével.
Mennyi a szállítási költség?
Mennyi idő múlva kapom meg a megrendelt könyv(ek)et?
Mi a teendő akkor, ha elfelejtettem a jelszavam?
Pontosan hogyan működik a "Fizessen könyvvel!" szolgáltatás?


1.  Átvehetők-e személyesen a megrendelt könyvek, postaköltség nélkül?
Igen, van lehetőség arra, hogy a megrendelt könyveket ne házhoz szállítással, hanem személyesen vegye át, díjmentesen. Kérjük, ez esetben szíveskedjék a megrendelés során bejelölni ezt az igényét. Helyszínen kártyás fizetés csak Budapest IX.-ben érhető el. A megrendelt könyveket az alábbi helyeken veheti át:


Ajka - Könyvsziget Könyvesbolt (H-P 8:30-17; Szo 8:30-12 I dec.13, 20, 21: 8:30-17:00 ; dec.14: 8:30-15:00 ; dec.24, 27, 31: 8:30-12:00) térkép
Békéscsaba - Európa Könyvesbolt (H-P 9-17 I dec.24, dec.31, jan.2 : ZÁRVA) térkép
Budapest II. - Budai Delikát (H-P: 9-18 I dec.31: 9:00-13:00 I dec.24-28 ; jan.1-4: ZÁRVA) térkép
Budapest IX. - Antikvarium.hu üzlet (H-P 10-18; Szo 10-13 I dec.13, dec.20: 10:00-18:00 ; dec.24, dec.31: 10:00-13:00 ; dec.27, jan.2-3: ZÁRVA) térkép
Budapest VI. - Pesti Forrás Antikvárium. (H 8-16; K-Sze-P 12-18; Cs 12-20 I dec.24: 8:00-12:00 I dec.31-jan.2: ZÁRVA) térkép
Budapest XIII. - Stelázsi (H-P 10-19; Szo 10-14 I dec.13, 20: 10:00-16:00 ; dec.14, 21, 24, 31: 10:00-14:00 I jan.2-3: ZÁRVA) térkép
Budapest XV. - Kamasz (Monster) Divatáru Üzlet, Asia Center (H-Sze, P-V: 10-18; Cs: 10-17 I dec.24, dec.31: ZÁRVA) térkép
Budapest XVI. - Mátyásföldi Könyvesbolt (H-P 10-18 (13:00-13:40 ebédszünet) I dec.24-jan.4: ZÁRVA) térkép
Debrecen - Bihar Antikvárium (H-P 9:30-17:00; Szo 9-12:30 I dec.14, 21: 9:00-12:30 ; dec.24: 9:00-11:30 I dec.27, 31-jan.3: ZÁRVA) térkép
Eger - Sirály Papírbolt (H-P 7:30-18; Szo 8-12:30 I dec.20, jan.2-3: 9:00-12:00 ; dec. 29-30: 8:00-17:00 I dec.24, 27, 31: ZÁRVA) térkép
Esztergom - Babits Könyvesbolt (H-P 8:30-17; Szo 8-12 I dec.14, 21: 8:00-12:00 ; dec.24, 31: 8:00-11:00 I jan. 2-3: ZÁRVA) térkép
Győr - Könyvsziget Könyvesbolt (H-P 9-17:30 (ebédszünet: 12-13); Szo 9-13 I dec.13, 20, 21: 9:00-12:00 és 13:00-17:00 ; dec.14: 9:00-15:00 ; dec.24, 27, 31: 9:00-12:00) térkép
Kaposvár - Profi Print Studió (H-P: 9-16, Szo-V: zárva I dec. 13, 14, 20, 21, 24: 9:00-12:00) térkép
Kecskemét - Sign Shop, Alföld Áruház (H-P 9-13, 14-18 I dec.24-jan.3: ZÁRVA) térkép
Miskolc - Network Computer (H-P 9-17; Szo 9-12 I dec.14, 21: 9:00-12:00 I dec. 24, 27, 31, jan. 2, 3: ZÁRVA) térkép
Nagykanizsa - Vikrics Antikvárium (H-P 9-12, 13-16:30 I dec. 24, 31, jan. 2: ZÁRVA) térkép
Nyíregyháza - ILS Könyvesbolt (H-P 9-17 I dec.13: 9:00-13:00 I dec.24, 27, 31, jan. 2, 3: ZÁRVA) térkép
Pápa - Anna Könyvesbolt (H-P 8:30-17; Szo 8:30-12 I dec.13, 20, 21: 8:30-17:00 ; dec.14: 8:30-15:00 ; dec.24, 27, 31: 8:30-12:00) térkép
Pápa - Könyvsziget Könyvesbolt (H-P 8:30-17; Szo 8:30-12 I dec.13, 20, 21: 8:30-17:00 ; dec.14: 8:30-15:00 ; dec.24, 27, 31: 8:30-12:00) térkép
Pécs - Jókai Téri Antikvárium (H-P 9-17:30; Szo 9-12 I dec.14, 21, 24: 9:00-12:00 I dec.31-jan.3: ZÁRVA) térkép
Piliscsaba - Óperenciás Gyerekkönyvek & Játékok Háza (H: zárva; K-P 10-17; Szo 9-12:30 I dec.13, 20: 9:30-13:00 I dec.24-jan.3: ZÁRVA) térkép
Sárvár - Krisztina Könyvesbolt (H-P 8:30-17; Szo 8:30-12 I dec.13, 20, 21: 8:30-17:00 ; dec.14: 8:30-15:00 ; dec.24, 27, 31: 8:30-12:00) térkép
Siófok - KÓ-MA Könyvüzlet (H-P 9-12 és 12:30-17:30; Szo-V: zárva I dec.24, 31: 9:00-12:00) térkép
Sopron - Cédrus Könyvesbolt és Antikvárium (H-P 9-19; Szo 9-12 I dec.7, 14, 21: 10:00-12:00 és 16:00-19:00 ; dec.24: 9:00-12:00 I dec.27, 31, jan. 2-3 : ZÁRVA) térkép
Szeged - Körút Antikvárium (H-P 9-18; Szo 9-13 I dec.7, 14, 21, 31: 9:00-13:00 I dec.24, 27, jan.2-3: ZÁRVA) térkép
Székesfehérvár - Hold Antikvárium (H-P 10-17:30; Szo 9:30-12 I dec.14, 21: 10:00-13:00 és 14:00-16:30 ; dec.24: 9:30-12:00 ; dec.29-30, jan.2: 10:00-16:30 I dec.27, 31: ZÁRVA) térkép
Szekszárd - Kincses Sziget Ajándékbolt (a Spar áruház előtt) (H-P 7-17:30; Szo 7-12 I dec.24, 31, jan.2: 7:00-12:00 I dec.27: ZÁRVA) térkép
Szolnok - Szkítia-Avantgard Könyvesbolt (H-P 9-18; Szo 9-13 I dec.7, 24, 27, 31: 9:00-13:00 ; dec.13, 20-21: 9:00-18:00 ; dec.14: 9:00-16:00) térkép
Szombathely - Napforrás Biokereskedés (H-P 8:30-17, Szo 9-12:30 I dec.7, 14, 21, 24, 29, 30, 31, jan.2 : 9:00-12:30) térkép
Tapolca - Főtéri Könyvesbolt (H-P 8:30-17; Szo 8-12 I dec.13, 20, 21: 8:30-17:00 ; dec.14: 8:30-15:00 ; dec.24, 27, 31: 8:30-12:00) térkép
Tatabánya - Figura Kézműbolt (H-P 9:30-17; Szo: 9-12 I dec.21: 9:00-12:00 ; jan.5-9: 13:00-17:00 I dec.24, 27, 31-jan.4: ZÁRVA) térkép
Vác - Lyra Könyvesház (H-P 8-18; Szo 8-13 I dec.7, 13, 14, 20, 21: 8:00-14:00 ; dec.24: 9:00-13:00 ; dec.31: 8:00-13:00 ; jan.2: 8:00-13:00) térkép
Veszprém - Indigo Póló- és Textilnyomtató Műhely (H-P 14-18 I dec.24-jan.3: ZÁRVA) térkép
Zalaegerszeg - Könyvjelző könyvesbolt (H-P 9-17; Szo 9-12 I dec.7, 14, 21, 24, 31: 9:00-12:00) térkép

A megrendeléseket - lezárt csomagokban - néhány napon belül eljuttatjuk a fenti üzletekbe.
A könyvek átadópontra való megérkezéséről e-mailben automatikusan küldünk tájékoztatást.
Átadó partnereink nem jogosultak a csomagok megbontására, így a helyszínen csak a teljes megrendelés vehető át; az egyedi igényeket Ügyfélszolgálatunk fogadja.

A megrendelt könyveket 5 munkanapig tartjuk fenn.

Amennyiben érdekli az Antikvarium.hu Partnerprogramja, részletesen olvashat róla ezen a linken.
 
2.  Fix díjért átveheti megrendelését egy Önhöz közeli hírlapárusnál is a Pick Pack Pont szolgálat segítségével:

Pick Pack Pontok az országban

Itt listázhatja ki az Ön városában található Pick Pack Pontokat:

 
3.  Mennyi a szállítási költség?

Az átadópartnereknél történő átvétel ingyenes. Sprinter Futárszolgálat vagy Pick Pack Pont választása esetén a szállítási díj a feladandó könyv(ek) értékétől függ.
Mindhárom tarifa díja tartalmazza az utánvételi díjat. A belföldi szállítási költség nem függ a kiszállítás helyszínétől.

A 2013. augusztus 22-től életbe lépő, az utánvételi díjat is tartalmazó csomagfeladási árak a következők:

Fizetendő csomagérték Átadópartnernél Hírlapárusnál / OMV-nél
Pick Pack Ponton
Sprinter Futárszolgálattal
0-3999 Ft 0 Ft 675 Ft 875Ft
4000-7999 Ft 0 Ft 499 Ft 599 Ft
8000 Ft-tól 0 Ft 0 Ft 0 Ft

A könyvcsomagot a futárszolgálat házhoz szállítja, átadópartnereinknél és Pick Pack Ponton csak személyes átvétel értelmezett.

Romániába a normál postai díjaknál lényegesen alacsonyabb költséggel szállítunk a Sprinter Futárszolgálat segítségével!
(a pontos díjról a megrendelést követő napon, a súly ismeretében adunk tájékoztatást)
 
4.  Mennyi idő múlva kapom meg a megrendelt könyv(ek)et?
Kiszállítás esetén a megrendelt könyveket a rendelésüket követő munkanapon átadjuk a Sprinter futárszolgálatnak vagy a Pick Pack Pont szolgálatnak. Ezután a könyvek kézhezvételének időpontja a szolgálat kézbesítési idejétől függ, amely Sprinter futárszolgálat esetén a feladásától számított maximum 48 óra, míg Pick Pack Pont esetén változó – azonban az átvehetőségről minden esetben e-mailes értesítést küldenek. Ha a Sprinter futárszolgálatos küldeménye munkanapokat számítva 48 órán belül mégsem érkezne meg, akkor kérjük, jelezze ezt ügyfélszolgálatunknál.
Nagyszabású akcióink idején a szállítási idő jelentősen megnövekedhet a rendelések számától függően.
Amennyiben 24 órán belül több alkalommal rendel meg könyveket, automatikusan összevonjuk a reggel 6-tól másnap reggel 6-ig tartó időintervallumba eső megrendeléseit. Ha eltérő napokon leadott megrendeléseit szeretné összevonni, kérjük, értesítsen bennünket az info@antikvarium.hu e-mail-címen.)
 
5.  Lehetséges-e a számlát megbontani két személy részére?
Nem. Ha ilyen igénye van, a legegyszerűbb megoldás az, ha más felhasználói néven is regisztráltatja magát, majd a megrendelésével egy időben küldött e-mailben közli velünk, hogy a megrendelt könyveket egy csomagban kívánja megkapni. Ilyenkor a postacím értelemszerűen azonos legyen, csak a számlázási adatok különbözzenek.
 
6.  Mi a teendő külföldről történő rendelés esetén?
Ügyfélszolgálatos kollégánk a megrendelés leadását követően felveszi Önnel a kapcsolatot (e-mailben vagy telefonon), hogy a könyvek feladásának költségét és a lehetséges fizetési módokat közölhessük, valamint a bankszámlánk számát megadhassuk Önnek. A külföldről megrendelt könyvek árát és szállítási költségét előre kérjük bankszámlánkra átutalni. Az átutalás megtörténte után továbbítjuk a könyvcsomagot.
 
7.  Megtekinthetők-e személyesen is a megrendelt könyvek?
A kiválasztott könyvek előzetes személyes megtekintésére nincs lehetőség. Antikváriumunk kifejezetten internetes könyváruház, ezért a vásárlás és a megrendelés egyaránt csak internet útján lehetséges. Nagy gondot fordítunk viszont arra, hogy az általunk kínált könyvekről a legpontosabb tájékoztatást adjuk, ezért a könyvészeti adatokon kívül tájékoztatjuk a könyvek állapotára vonatkozó leírással, a könyvekről készült fotókkal, a könyvek tartalomjegyzékével, valamint többnyire a fülszövegükkel is.
 
8.  Meg kell-e nyomni minden egyes könyv kiválasztásakor a Megrendelem gombot?
Nem. Ha több könyvet kíván rendelni, kérjük, szíveskedjék azokat a kosarában összegyűjteni és egyszerre megrendelni őket. A kosárba helyezett könyvek egy óra hosszáig az Ön tulajdonában maradnak, utána azonban más számára is ismét megrendelhetővé válnak.
 
9.  Lehet licitálni az oldalon?
Oldalunkon licitálási lehetőség nincs, árainkat központilag szabjuk. Amennyiben az adott könyv drágulását észleli, pusztán az adott héten alkalmazott pillanatnyi ár megszűnését észlelheti.
 
10.  Hogyan helyezhető a megrendelendő könyv a kosárba?
A könyv adatait és fényképét tartalmazó weblap jobb oldalán szerepelnek az adott könyvből rendelkezésre álló, megvásárolható példányok. Jobbra tőlük található a kosár ikon: erre kattintva helyezze bele a kiválasztott példányt a kosárba. Ha az Ön kosarában már van könyv, a jobb felső sarokban lévő kosár ábrájára kattintva annak tartalmát tekintheti meg.
 
11.  Hogyan lehet megrendelni egy adott könyvből több példányt?
Ha készletünkben egy adott könyv több példányban is szerepel, akkor lehetőség van arra, hogy többet is megrendeljen belőle. Miután belehelyezte az adott példányt a kosarába, újra a kiválasztott könyv címére kattinthat, ezzel - ha van még megvásárolható példány - újabb könyvadatokat kap más raktári azonosítóval ellátva, majd ezt is belehelyezheti a kosarába.
 
12.  Használhatók-e ékezetes betűk a felhasználói adatok megadásakor?
Igen, kivéve a jelszót. A jelszóban csak ékezet nélküli betűk szerepelhetnek.
Másutt viszont mindenütt kérjük, hogy használja a kis- és nagybetűket, illetve az ékezetes betűket, mert a számlázás és a házhoz szállítás az így megadott adatok alapján történik.
 
13.  Mi a teendő akkor, ha elfelejtettem a jelszavam?
Használja a Jelszó-emlékeztető funkciót! Ha ez a megoldás nem segítene, keressen bennünket telefonon (62/452-833), és közölje azon adatait, amelyek alapján Ön hitelesen azonosítható. Ezt követően adunk egy új jelszót, majd ezzel bejelentkezve módosíthatja azt egy tetszőleges másik jelszóra.
 
14.  Mi a teendő akkor, ha nem sikerül bejelentkeznem?
Próbálkozzék újra! Ha akkor sem sikerül, az azt jelenti, hogy rossz felhasználói névvel vagy jelszóval próbálkozott. Ha többszöri próbálkozásra sem sikerül bejelentkeznie, akkor az előző kérdésre adott válaszban leírt módon adunk Önnek egy új jelszót.
 
15.  Mi a teendő akkor, ha nem kapok e-mail-t az Antikváriumtól?
Elsőként érdemes ellenőriznie, hogy a regisztrációjában megadott e-mail cím helyes-e (a fenti "Felhasználó: az Ön neve" linkre kattintva).
Ha Ön helyesen adta meg e-mail címét, és mégis azt tapasztalja, hogy egy tőlünk várt levél (napi értesítő, visszaigazolás) nem érkezik meg, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, hogy ellenőrizhessék a problémát.
A fenti hiba egyik oka az lehet, hogy bizonyos, akár az Ön számítógépétől függetlenül működő spam-szűrők védik Önt az Interneten nagy számban előforduló úgynevezett levélszeméttől. Bár ezek a szűrők nagyon hasznosak, tévesen spammé nyilváníthatnak olyan leveleket is, amelyek érdekelnék Önt.
Amennyiben Ön csak az előjegyzési értesítőjét nem kapta meg, annak oka valószínűleg az, hogy még nem került Önre a sor a várólistán.
 
16.  Milyen gyakran bővül a megvásárolható könyvek állománya?
A könyvek felvitele folyamatos, naponta többszáz kötettel bővítjük megvásárolható könyvkészletünket, ezért érdemes gyakran böngészni kínálatunkat.
 
17.  Milyen könyvadatokban keres a bal felső keresőablak?
A könyv címében, a könyvhöz kapcsolódó névben (szerző, szerkesztő stb.), valamint a tartalomjegyzékben.
 
18.  Miért kell regisztráltatnom magam ahhoz, hogy a kosárba helyezhessek könyvet?
Adatbázisunk tárolja az Ön kosarának tartalmát, ehhez szükség van arra, hogy ez kötődjék egy bizonyos felhasználóhoz. A kosárba helyezés Önt nem kötelezi a vásárlásra, a kosárba gyűjtött könyveket bármelyik későbbi időpontban is megrendelheti, természetesen akkor, ha valaki más még nem rendelte meg őket. Ha eláll a vásárlástól, akkor a kosarából a rendelés pillanatáig bármikor törölheti a könyveket.
 
19.  Mennyi ideig tárolja a rendszer a kosár tartalmát?
Adatbázisunk korlátlan ideig tárolja az Ön kosarának tartalmát, de az adott könyv kosárba helyezése után egy órával a kiválasztott könyv újra megjelenik a mások által is megvásárolható könyvek állományában. Egy órahosszáig tehát a kiválasztott könyv csak az Ön kosarában található meg, ezzel biztosítjuk az Ön számára a könyv megvásárlásnak lehetőségét. Az egy óra eltelte után azonban már más is megveheti az Ön által is kiválasztott könyvet.
Ha a kosarában lévő könyvet valaki más hamarabb rendeli meg, Ön akkor sem feltétlenül esik el a könyv megvásárlásának lehetőségétől, hiszen a megrendelés mindig az adott azonosítójú példányra vonatkozik. Ha az adott könyvhöz tartozik még más raktári azonosítójú példány is, akkor Ön megrendelheti azt a példányt (szintén a kosárba helyezéssel).
 
20.  Milyen adatok szükségesek a bankkártyás fizetéshez?
Bankkártyánként eltérő lehet. Kizárólag a kártyán szereplő adatokat kell megadni, ezért javasoljuk, hogy csak akkor kezdje meg a tranzakciót, ha a kártya fizikailag rendelkezésére áll.
 
21.  Hogyan működik a bankkártyás fizetés?
A kiválasztott áruk kosárba tételét követően választható ki a bankkártyás fizetési mód. Ennek megjelölése és a Megrendelem gomb megnyomása után honlapunk átirányítja a böngészőt a közvetítő bank (K&H) fizetési oldalára. Itt szükséges megadni a kártya adatait. A tranzakció végén mind a banki weboldal, mind az antikvarium.hu honlapja visszaigazolja a vásárlást, vagy információkat közöl az esetleges sikertelen tranzakcióról. A rendeléstől függő szállítási költséget a végösszeg tartalmazza (a fenti díjtáblázatok szerint).
 
22.  Rendeltem már ma és felszámolták a szállítási díjat. Ha elérem a 8000 Ft-ot, jóváírják a díjat?
Igen. Automata rendszerünk a feltétel teljesítését biztosító megrendelésének tranzakciójánál figyelembe veszi a jóváírást.
 
23.  Tévesen rendeltem, módosítani vagy törölni szeretném a megrendelésemet. Van erre mód?
Természetesen. Kérjük, e-mailben vagy telefonon jelezze igényét az Ügyfélszolgálat felé.
 
24.  Pontosan hogyan működik a "Fizessen könyvvel!" szolgáltatás?
Budapest IX.-i és szegedi átvétel esetén:
1. Válogassa ki feleslegessé vált köteteit a
beszámítási listánk segítségével
2. Rendeljen honlapunkon legalább a beszámítandó könyvértékek összegéért
3. Az átvevőhelyünkre való látogatásakor hozza el a kiválasztott könyveit
4. A hozott könyveket munkatársaink átveszik, a megrendelést átadják
Egyéb (postai vagy partnerbolt) átvétel esetén:
1. Válogassa ki feleslegessé vált köteteit a
beszámítási listánk segítségével
2. Nyomtassa és töltse ki mindhárom példányát az alábbi nyomtatvány vastagon keretezett részeinek:
űrlap letöltése (bejelentkezés szükséges)
3. Könyveit és az űrlapot regisztrált küldeményként juttassa el címünkre*
4. Várja meg munkatársaink visszajelzését a kötetek beszámítási értékéről
5. Rendeljen honlapunkon legalább a beszámítandó könyvértékek összegéért
6. A csomag átvételekor Önnek csak az esetleges értékkülönbözetet kell fizetnie
*A regisztrálatlan küldemények beérkezéséért nem tudunk felelősséget vállalni! Címünk: Antikvárium.hu Kft. 6724 Szeged, Vásárhelyi Pál út 3-5.
 
25.  Miről szól az Antikvarium.hu SMS-küldő szolgáltatása?
Önnek lehetősége van díjmentes SMS-ben kérni felhívást az Antikvarium.hu akcióiról, személyre szóló vagy határidős ajánlatairól. A szolgáltatás a bevezetéskor az előjegyzésből megérkező könyvek közelgő határidejéről küld emlékeztetőt, azonban a jövőben mind több információról igyekszünk értesíteni az igénylőket. Az SMS-küldő szolgáltatásunk Általános Szerződési Feltételeit elolvashatja itt.
 
26.  Üzemeltető adatai:
Cégnév: Antikvárium.hu Kft.
Székhely cím: 6724 Szeged, Vásárhelyi Pál út 3-5.
Bankszámlaszám: 10201006-5025135-00000000
Adószám: 23699261-2-06
Cégjegyzékszám: 06-09-018051
MKEH nyilvántartási szám: C/003294.

 

2009.03.16. után regisztráltaknál az azonosító az e-mail cím, korábban regisztrált ügyfeleinknél egy legalább 4 karakterből álló, ékezetes betűket nem tartalmazó kód. Ha elfelejtette azonosítóját, kérjük keresse az Ügyfélszolgálatot: Tel.: 62/452-833, e-mail: info@antikvarium.hu

?
English Akadalymentes