1.035.017

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Pillanatoldódó élelmiszerek gyártása

Szerző
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 191 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN: 963-231-050-0
Megjegyzés: Számos ábrával illusztrálva. Kihajtható melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó9
A pillanatoldódó élelmiszerek tulajdonságainak jellemzése11
Az instantizálás tudományos alapjai11
Az instant tulajdonság értelmezése12
A modellanyag: az instant tejpor tulajdonságait befolyásoló főbb tényezők18
A pillanatoldódó élelmiszerek előállításának módjai23
A fiziko-kémiai állapot megváltoztatása23
Optimális egyedi termékszemcsék előállítása24
A részecskék méretének és szerkezetének megváltoztatása28
Élelmiszerek instantizálási agglomerálással31
Az agglomerátumok keletkezése: tapadási, kötési mechanizmusok a részecskék között31
Összekapcsolódás szilárdtest-hidakkal32
Szabadon nem mozgó folyadékok adhéziója és kohéziója32
Adhéziós erők és kapilláris tapadóerők (kapilláris nyomás, felületi cseppfeszültség)34
Szilárd részecskék közötti vonzóerők36
Forma-összekapcsolódás, alakzáró kötések36
Az agglomeráláson alapuló instantizálási eljárások rendszerezése40
Az egylépcsős agglomerálási eljárások40
Kétlépcsős agglomerálási eljárások42
Példák instantizálási eljárásokra43
Egylépcsős instantizálás43
Kétlépcsős instantizálás50
Összefoglalás59
Az élelmiszerek agglomerálásakor végbemenő változások60
Polidiszperz, por alakú élelmiszerek szorbciós jellemzőinek változása60
Az agglomerátumok nedvesedése és oldódása szerkezetük függvényében68
Az agglomerálás vizsgálata aerovibrofluid rétegben76
A fluidrétegben történő agglomerálás alapvető jellemzői76
A mechanikus energia hatása a fluidrétegre78
Az agglomerálás és a szárítás kísérleti berendezései és vizsgálatai AVF rétegben79
Szakaszos működésű berendezés79
Folyamatos üzemű, egycellás berendezés83
Folyamatos üzemű, háromcellás berendezés83
Az agglomerátumok fizikai és instant tulajdonságainak meghatározása87
Az AVF-rétegben történő instantizálás vizsgálatának eredményei90
Az alapanyag és az agglomerátumok hidrodinamikai vizsgálata90
Sovány tejpor agglomerálásának törvényszerűségei szakaszos üzemű berendezésben94
Az AVF-rétegű termék agglomerálásának törvényszerűségei folyamatos üzemi berendezésben104
Újranedvesítéssel agglomerált instant termék szárításának optimálása AVF rétegben matematikai módszerekkel113
A szárítási folyamat optimálása113
A kísérlettervezés matematikai módszere113
A regressziósegyenlet-együtthatók szignifikanciájának statisztikai analízise120
A regressziós egyenlet megfelelőségének ellenőrzése123
A folyamat optimálása125
Soványtejpor-agglomerátumok szárításidő-tartamának számítása127
AVF-rétegben instantizáló berendezés tervezése132
Az agglomerálási és szárítási folyamatok kinetikáját tükröző számítási módszer és példa132
A számítás levezetése132
Egy ipari instantizálóberendezés leírása139
A pillanatoldódó élelmiszerek gyártása AVF-rétegben144
Néhány instant élelmiszer gyártásának alapjai144
Pillanatoldódó tojáspor agglomerálással145
Instant kakaó-cukor keverék és palacsintapor előállítása149
Pillanatoldó hagyma- és zellerpor készítése152
A számítás verbális folyamatábrája157
Egyéb pillanatoldódó élelmiszerek165
Lágyfagylaltpor165
Csokoládéital-porok167
Természetes cukrok és mesterséges édesítőszerek170
Liszt- és süteménykeverékek176
Fűszerkeverékek, leves-, mártásporok, italporok182
Előzselatinált keményítő és liszt186
Előrejelzés az instant termékek körének megnövekedéséről187
Irodalom188

Dr. Dörnyei József

Dr. Dörnyei József műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Dörnyei József könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Pillanatoldódó élelmiszerek gyártása Pillanatoldódó élelmiszerek gyártása Pillanatoldódó élelmiszerek gyártása

Könyvtári könyv volt. A borító kopott.

Állapot: Közepes
1.940 Ft
1.550 ,-Ft 20
8 pont kapható
Kosárba
konyv