1.034.873

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hős gyerekek

Fordító

Kiadó: Testvériség-Egység Könyvkiadóvállalat
Kiadás helye: Újvidék
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 217 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: A fedőlap Napravnik Karlo festőművész munkája.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Március 27.
Cvetkovics és Macsek el akarták adni hazánkat a németeknek. Népeink soha-soha nem hullottak térdre gyáván senki előtt, hősiesen harcoltak mindig és ha kellett,... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Március 27.
Cvetkovics és Macsek el akarták adni hazánkat a németeknek. Népeink soha-soha nem hullottak térdre gyáván senki előtt, hősiesen harcoltak mindig és ha kellett, meghaltak a szabadságért. Cvetkovics és Macsek megfeledkezett Milos Obilicsról, Sztevan Szingyelicsiről, Hajdúk Velykóról. El akarták adni hazánkat a németeknek.
A nép fellázadt. Elhatározta, hogy elsöpri az árulókat. És mi, beográdi kisdiákok, bátran csatlakoztunk a felnőttekhez.
Március huszonötödikén reggel megalakítottuk osztályunkban a haditanácsot, amelybe azokat a fiúkat választottuk, akiknek németből kettesük volt és akik a fasiszta Vuics tanártól a legtöbb verést kapták. Rile mellett, őt vezérnek kiáltottuk ki, ott volt még Sztévics, akit Szimonidának neveztünk, a Ráics testvérek, Napoleon-Gyókó, Gliga meg én. Sokáig tépelődtünk azon, befogadjuk-e magunk közé Vuics Pérót, mivel a vezetékneve kellemetlenül hangzott, jóllehet németből néki is kettese volt. Az ő felvételének kérdését végülis későbbre halasztottuk. Az egyéb feladatokat haditanácshoz illő módon, gyorsan megoldottuk.
- A mi reálunk, - jelentette ki Rile, - nem lehet utolsó a beográdi iskolák között. Láttátok, mit tettek az 1. és 2. számú fiúgimnáziumok! Nem várhatunk arra, hogy iskolánkban a felsőbb osztályok megelőzzenek bennünket. Mi, harmadikosok vesszük kezünkbe a kezdeményezést. És most halljátok, mi a teendőnk... Mindenekelőtt elmegyünk segíteni abba a két iskolába. S közben majd meglátjuk, mit lehetne nálunk tenni. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv