1.034.668

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szabadgyakorlatok 14-18 éves lányok (III. és IV. korosztály) számára az 1942-43. iskolai évre

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Középfoku Iskolák Sportköreinek Országos Központja
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 24 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kerényi György zenéjére tervezte Sümeghy Vera. Kottával.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

ELÖSZÖR AZ ÉNEKET tanuljuk meg s a mozdulat-gyakorlatokat a már megtanult dallamokra kezdjük tanulni, zongorakísérettel. Előadáson a zongorajátékkal széphangú leány-kar énekeljen együtt.
A... Tovább

Előszó

ELÖSZÖR AZ ÉNEKET tanuljuk meg s a mozdulat-gyakorlatokat a már megtanult dallamokra kezdjük tanulni, zongorakísérettel. Előadáson a zongorajátékkal széphangú leány-kar énekeljen együtt.
A népdalok valamennyi versszakát daloljuk; a zongorán mélyebbre vagy magasabbra helyezett dallamokat az énekhang természetes fekvésében. A Szivárvány havasán-t tehát egy oktávval magasabban. A Dudanótás Rondó főtémáját abban a fekvésben, amint C-nél latható. A dallamnak ezt az alakját énekeljük akkor is, midőn a zongora cifráz (H-nál), vagy egyszerűsít (O-nál). A Ciróka, maróka dallamát M-nél ismételjük meg, halkabban, esetleg szöveg nélkül dúdolva.
Még szebb, ha a basszus kulcsba írt dallamokat, illetve a legényekhez illő versszakokat férfihangok éneklik. (Szivárvány havasán, Édesanyám, gyűjjön csak ki, Kerülöm, fordulom, Az anyja azt mondta. Rózsát tulipántot, s a befejezést, az N-től végig, együtt a leánykarral)
Marujána = a majoránna népi neve Erdélyben. A vettem a vetettem szó rövidebb, népi alakja. (Tehát nem: vettem.) A két rondó valamennyi témája magyar népdal, Kodály Zoltán, Vikár Béla gyűjtéséből és a sajátomból.
1943. január. KGygy. Vissza

Kerényi György

Kerényi György műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kerényi György könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Szabadgyakorlatok 14-18 éves lányok (III. és IV. korosztály) számára az 1942-43. iskolai évre Szabadgyakorlatok 14-18 éves lányok (III. és IV. korosztály) számára az 1942-43. iskolai évre Szabadgyakorlatok 14-18 éves lányok (III. és IV. korosztály) számára az 1942-43. iskolai évre Szabadgyakorlatok 14-18 éves lányok (III. és IV. korosztály) számára az 1942-43. iskolai évre

A borító és a lapszélek a gerincnél enyhén sérültek.

Állapot:
3.480 Ft
1.740 ,-Ft 50
9 pont kapható
Kosárba
konyv