1.034.923

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Lélektani szakfordító

Angol-magyar szójegyzék

Szerző

Kiadó: Lélektani Szaknyelv Megújításáért közh. alapítv.
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 199 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 18 cm x 11 cm
ISBN: 963-03-8881-2
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ajánlás
E szójegyzék mindenkinek készült, aki a lélektudományon belül egy-egy angol szakszóra magyar megfelelőt keres, vagyis valamilyen angol szakszöveget akar jobban megérteni.
Szeretném e... Tovább

Előszó

Ajánlás
E szójegyzék mindenkinek készült, aki a lélektudományon belül egy-egy angol szakszóra magyar megfelelőt keres, vagyis valamilyen angol szakszöveget akar jobban megérteni.
Szeretném e kis kötetet minden olyan igaz ember íróasztalára tenni, akit az ezredfordulón aggasztanak lelki és társadalmi gondjaink, és azokról valamint orvoslásukról világosan kívánna értekezni. Villanjon fel előttük annak bizonysága, hogy a lélektudomány összes területén lehet és kell szabatosan és szépen magyarul gondolkodnunk és beszélnünk. Kiváltképpen ajánlom e szójegyzéket azoknak, akiknek a lélektan iránti érdeklődését, lelkesedését már-már teljesen kioltotta a jelenleg uralkodó élettelen és titkosított szaknyelv, vagy akik tévesen úgy hiszik, hogy e tudományok szellemi képességeiket meghaladják. E szójegyzék üzenete, hogy ez nem az ő fogyatékosságuk, hanem a mai szaknyelvé.
Végül és mindenekelőtt ajánlom e kis angol-magyar lélektudományi szakszó-kincstárat a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen képzett lélektani szakfordítóknak. Remélem, hogy sokan közülük egy szaknyelvi ellendivat előfutáraiként jelennek majd meg pályájukon, mint a lélektudományban jártas és művelt huszonévesek, akik inkább merítenek élő és ősi anyanyelvi kincstárunkból, semhogy az eltorzult görög-latin-angol-amerikai vándorszavak és műkifejezések áradatában sodródjanak. Rájuk vár az a feladat is, hogy e kis gyűjteményt javítsák, bővítsék és tovább fejlesszék. Vissza

Tartalom

Bevezetés 5
Ajánlás / E szójegyzék egyedisége / A gyűjtés
módja / Teljesség / Címszavak / Hány magyar
változat? / Rövidítések / Figyelmeztetés /
További ajánlatok / Köszönet / Kérés
Szójegyzék 13
Jövendőbeli szakfordítóknak 163
Miért szeretek magyarra fordítani?
(Molnár Judit cikke) 173
Irodalom 177
Elmélet-és fogalomalkotók jegyzéke 180
LSZM közhasznú alapítvány 183
A Magyarító Könyvecske ismertetője 186
A szerkesztő életrajza 189

Molnos Angéla

Molnos Angéla műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Molnos Angéla könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv