A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

A nagyüzemi baromfitartás állategészségügyi irányelvei

Szerkesztő

Kiadó: Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 111 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés7
Általános rész11
Telephigiénia11
A telep helyének kijelölése11
A telep járványvédelme13
A telep belső higiéniás rendje20
Istállóhigiénia24
Az épület elbírálásának általános szempontjai24
Az épületszerkezetek25
Az épületgépészeti berendezések26
Az üzemelési technológia és a technológiai gépészeti berendezések27
A keltetés általános higiéniája31
A keveréktakarmány-gyártás higiéniája35
Részletes rész39
A tyúktartás higiéniája39
A tenyészállomány zárt tartása39
A csibenevelés40
A növendék baromfi zárt tartása41
A húscsibe nevelése42
Az árutojás termelése43
A pulykatartás higiéniája43
A törzsállomány tartása43
A kispulyka nevelése44
A növendék pulyka tartása45
Az árupulyka tartása45
A gyöngytyúktartás higiéniája45
A törzsállomány tartása45
A gyöngycsibe nevelése46
A növendék gyöngyös tartása46
Az árugyöngyös tartása46
A fácán, a fogoly és a fürj tartásának higiéniája47
A törzsállomány tartása47
A fáncán- és a fogolycsibe nevelése48
A növendék fácán és fogoly nevelése48
A galambtartás higiéniája49
A tenyészgalamb tartása49
A növendék galamb tartása50
A lúdtartás higiéniája51
A törzslúdtartás51
A kisliba nevelése52
A növendék liba nevelése53
Az áruliba tartása54
A kacsatartás higiéniája56
A törzskacsa tartása56
A kiskacsa nevelése57
A növendék kacsa nevelése59
A pecsenyekacsa nevelése59
A vadréce tartásának higiéniája59
A zárttéri tartás59
A félvad récetartás60
Függelék
Optimális klímatényezők a baromfitartási épületekben62
A szellőzőlevegő-mennyiség példái a baromfitartási épületekben65
A baromfitartási épületek megvilágítása66
Férőhelyszükséglet59
Az ülőrudak méretei72
A kibúvónyílás méretei kifutós tartás esetén73
A tojófészkek méretei74
Etető- és itatóedény-szükséglet75
Tápanyagszükségleti példák77
A TETRA-baromfi takarmányigénye83
A HYBRO-B baromfi takarmányigénye és világítási programja85
A GABONA TRÖSZT baromfitápjainak adagja és tápanyagtartalma87
A TETRA baromfitápok összetétele89
A HYBRO baromfitápok összetétele90
A PHYLAXIA egységes premíxeinek az összetétele (1974.)92
A keveréktakarmányok alapanyagainak tápanyagtartalma94
A kifogástalan takarmány mikrobiológiai értékei96
Irányszámok a padozaton tárolt termények tárolási magasságára97
Vízigény98
Az itatóvíz minősítése99
Ivararány100
A tenyésztojás terméketlenségi és kelési aránya100
A keltetési technológia példái a Gergely-féle 10 000-es keltetőgép használata esetén101
A tyúkembrió elváltozásainak fontosabb ismertetőjelei a keltetés biológiai ellenőrzésében107
Az elhullás és a kényszervágás (kiirtás) aránya (megengedhető mértéke) a hagyományos baromfitartó telepeken110
A legfontosabb fertőző állatbetegségek megelőzésének programja tyúktelepeken110
A baromfibetegségek megelőzésére vonatkozó jogszabályok és irányelvek111
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv