Bevezetés | 7 |
Általános rész | 11 |
Telephigiénia | 11 |
A telep helyének kijelölése | 11 |
A telep járványvédelme | 13 |
A telep belső higiéniás rendje | 20 |
Istállóhigiénia | 24 |
Az épület elbírálásának általános szempontjai | 24 |
Az épületszerkezetek | 25 |
Az épületgépészeti berendezések | 26 |
Az üzemelési technológia és a technológiai gépészeti berendezések | 27 |
A keltetés általános higiéniája | 31 |
A keveréktakarmány-gyártás higiéniája | 35 |
Részletes rész | 39 |
A tyúktartás higiéniája | 39 |
A tenyészállomány zárt tartása | 39 |
A csibenevelés | 40 |
A növendék baromfi zárt tartása | 41 |
A húscsibe nevelése | 42 |
Az árutojás termelése | 43 |
A pulykatartás higiéniája | 43 |
A törzsállomány tartása | 43 |
A kispulyka nevelése | 44 |
A növendék pulyka tartása | 45 |
Az árupulyka tartása | 45 |
A gyöngytyúktartás higiéniája | 45 |
A törzsállomány tartása | 45 |
A gyöngycsibe nevelése | 46 |
A növendék gyöngyös tartása | 46 |
Az árugyöngyös tartása | 46 |
A fácán, a fogoly és a fürj tartásának higiéniája | 47 |
A törzsállomány tartása | 47 |
A fáncán- és a fogolycsibe nevelése | 48 |
A növendék fácán és fogoly nevelése | 48 |
A galambtartás higiéniája | 49 |
A tenyészgalamb tartása | 49 |
A növendék galamb tartása | 50 |
A lúdtartás higiéniája | 51 |
A törzslúdtartás | 51 |
A kisliba nevelése | 52 |
A növendék liba nevelése | 53 |
Az áruliba tartása | 54 |
A kacsatartás higiéniája | 56 |
A törzskacsa tartása | 56 |
A kiskacsa nevelése | 57 |
A növendék kacsa nevelése | 59 |
A pecsenyekacsa nevelése | 59 |
A vadréce tartásának higiéniája | 59 |
A zárttéri tartás | 59 |
A félvad récetartás | 60 |
Függelék | |
Optimális klímatényezők a baromfitartási épületekben | 62 |
A szellőzőlevegő-mennyiség példái a baromfitartási épületekben | 65 |
A baromfitartási épületek megvilágítása | 66 |
Férőhelyszükséglet | 59 |
Az ülőrudak méretei | 72 |
A kibúvónyílás méretei kifutós tartás esetén | 73 |
A tojófészkek méretei | 74 |
Etető- és itatóedény-szükséglet | 75 |
Tápanyagszükségleti példák | 77 |
A TETRA-baromfi takarmányigénye | 83 |
A HYBRO-B baromfi takarmányigénye és világítási programja | 85 |
A GABONA TRÖSZT baromfitápjainak adagja és tápanyagtartalma | 87 |
A TETRA baromfitápok összetétele | 89 |
A HYBRO baromfitápok összetétele | 90 |
A PHYLAXIA egységes premíxeinek az összetétele (1974.) | 92 |
A keveréktakarmányok alapanyagainak tápanyagtartalma | 94 |
A kifogástalan takarmány mikrobiológiai értékei | 96 |
Irányszámok a padozaton tárolt termények tárolási magasságára | 97 |
Vízigény | 98 |
Az itatóvíz minősítése | 99 |
Ivararány | 100 |
A tenyésztojás terméketlenségi és kelési aránya | 100 |
A keltetési technológia példái a Gergely-féle 10 000-es keltetőgép használata esetén | 101 |
A tyúkembrió elváltozásainak fontosabb ismertetőjelei a keltetés biológiai ellenőrzésében | 107 |
Az elhullás és a kényszervágás (kiirtás) aránya (megengedhető mértéke) a hagyományos baromfitartó telepeken | 110 |
A legfontosabb fertőző állatbetegségek megelőzésének programja tyúktelepeken | 110 |
A baromfibetegségek megelőzésére vonatkozó jogszabályok és irányelvek | 111 |