1.031.328

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Minőségellenőrzés, vizsgálati módszerek

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés
Sütőipari minősítő műszerek
Farinográf
Alveográf
Amilográf
Fermentométer
Zimotachigráf
Mintavételi előírások
Általános mintavételi előírások
A liszt mintavétele
Az élesztő mintavétele
A só mintavétele
A tej mintavétele
A margarin mintavétele
A tojáspor mintavétele
A "Cereas" mintavétele
Sütőipari termékek mintavétele
Lisztvizsgálatok
A szín meghatározása pekározással
A szag vizsgálata
Az íz vizsgálata
A víztartalom meghatározása
A savfok meghatározása indikátorral
A savfok meghatározása műszeres úton
A liszt hamutartalmának meghatározása
Az összes oldhatatlan ásványi anyag meghatározása
A sikértartalom meghatározása
A sikér terülékenységének meghatározása
A liszt összes fehérje-tartalmának meghatározása
A liszt vízben oldható fehérje-tartalmának meghatározása
A búzalisztek vízfelvevő-képességének meghatározása centrifugálással
A búzalisztek vízfelvevő-képességének meghatározása farinográffal
A tészta fizikai tulajdonságainak vizsgálata farinográffal
Búzalisztek minősítése alveográffal
A rozslisztek egészségi állapotának vizsgálata jódpróbával
A liszt amilográfos vizsgálata
A liszt precukor-tartalmának és gáztermelő-képességének mérése fermentométerrel
A liszt gázvisszatartó-képességének meghatározása fermentométerrel
A lisztek gáztermelő- és gázvisszatartó-képességének vizsgálata zomotachigráffal
Sütéspróba
A liszt élő mikróba-tartalmának (csíraszámának) meghatározása lemezöntéssel
A liszt valószínű élő csíraszámának meghatározása
A lisztben lévő hőtűrő spórás baktériumok számának meghatározása
A lisztben lévő hőtűrő spórás baktériumok valószínű számának meghatározása
A tápsiker vizsgálata
A vízfelvő-képesség vizsgálata
Az élesztő vizsgálata
Érzékszervi vizsgálat
Az élesztő hajtóerejének vizsgálata
A só vizsgálata
A tisztaság ellenőrzése
A sóoldat töménységének meghatározása
"Cereas"- enzimkészítmény vizsgálata
Keményítőbontó aktivitás
Fehérjebontó aktivitás
A tej vizsgálat
Érzékszervi vizsgálat
Zsírtartalom meghatározása
A savfok meghatározása Soxleth - Henkel szerint
Tejpor-vizsgálatok
A tejpor oldhatóságának és üledéktartalmának vizsgálata
A tejpor savfokának meghatározása Soxleth-Henkel szerint
A tejpor zsírtartalmának meghatározása Soxleth-Henkel szerint
Margarin-vizsgálatok
A margarin víz- és illóanyag-tartalmának meghatározása
A margarin olvadáspontjának meghatározása
Tojáspor-vizsgálatok
A tojáspor víztartalmának meghatározása
A tojáspor zsírtartalmának meghatározása
Kovász- és tésztavizsgálatok
A savfok meghatározása indikátorral
A savfok meghatározása műszeres úton
A kovász lazító-képességének vizsgálata fermentométerrel
A kovász (tészta) összes karbonsav-tartalmának meghatározása
A kovász (tészta) tejsav- és ecetsav-tartalmának meghatározása
A kovász (tészta) karbonil-tartalmának ("aroma-érettségének") meghatározása
Sütőipari termékek vizsgálata
Érzékszervi vizsgálat és átlagsúly ellenőrzése
A sütőipari termékek térfogatának meghatározása
A víztartalom meghatározása
Sütőipari termékek konyhasó-tartalmának meghatározása
Az összes oldhatatlan ásványi anyag meghatározása
A savfok meghatározása indikátorral
A savfok meghatározása műszeres úton
A kenyér összes karbonsav-tartalmának és ecetsav-tartalmának meghatározása
A kenyér karbonil-tartalmának meghatározása
A zsírtartalom meghatározása
Szorbinsav-tartalom meghatározása réteslapban
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv