A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Az Országos Szinészegyesület Szinészképző Iskolájának negyven éve

1903-1943

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Az Országos Szinészegyesület Szinészképző Iskolája
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 52 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta Némethy A. és Társa, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

NEGYVEN ESZTENDŐ!

Az Orsz. Szinészegyesület Szinészképző Iskolája ebben a tanévben ünnepli fennállásának 40. évfordulóját.
Rendes körülmények között a 40. esztendő nem szokott alapot... Tovább

Előszó

NEGYVEN ESZTENDŐ!

Az Orsz. Szinészegyesület Szinészképző Iskolája ebben a tanévben ünnepli fennállásának 40. évfordulóját.
Rendes körülmények között a 40. esztendő nem szokott alapot szolgáltatni ünneplésre. Az Orsz. Szinészegyesület Szinészképző Iskolája sem ünnepel ezen a napon, csak emlékezik. Hálával és szeretettel gondol mindenkire, akik a Szinészképző Iskola keretén belül az elmúlt negyven év alatt a magyar színészet fejlesztése érdekében munkálkodtak. Hálával emlékezik meg az Iskola az intézet igazgatóiról és tanárairól, akik lelkes ügybuzgalommal dolgoztak a fiatalság nevelése érdekében és szeretettel az Iskola növendékeiről, akik itt szivták magukba a magyar színészet iránti lelkesedésüket.
Mert nem könnyű dolog magyar színésznek lenni.
Nem volt könnyű dolog negyven évvel ezelőtt sem, de ma százszorosan nehezebb. Ezért indokolt az Igazgatóság részéről, ha visszapillantást ad9 tömören és röviden az elmúlt negyven esztendőre.
Aki a magyar színészetet szereti, az örömmel köszönti az Intézet Igazgatóságát, hogy ezzel az összefoglaló évkönyvvel bepillantást nyújt a szinésznevelés egyik intézményének alázatot és áldozatosságot követelő munkásságába.
Azok pedig, akik ma kezükbe veszik az úttörő színészek vándorbotját, vigyék magukkal a művészetbe vetett hitnek azt a lángját, mely 150 év óta állandóan, soha ki nem alvó fénnyel égett a magyar szinészek lelkében. Mert ahogy ők hisznek elhivatottságukban és küldetésükben, úgy fognak bennük hinni! Az Orsz. Szinészegyesület Szinészképző Iskolájának minden igazgatója, minden tanára azon munkálkodott és azon munkálkodik, hogy a magyar szó és dal, a maga nemzeti tisztaságában szálljon az utódokra, - mindörökre!
Az elmult negyven esztendő biztos igéret arra nézve, hogy a jövőben is így lesz! Vissza

Széll József

Széll József műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Széll József könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv