1.035.177

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Állati fehérjetakarmányok gyártása

Állati hullák feldolgozása

Szerző
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 239 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó3
A hullafeldolgozás eszközei és módszerei
Az állati hullák feldolgozásának állategészségügyi jelentősége5
A hullafeldolgozás módszereinek fejlődése9
A feldolgozás14
A hullafeldolgozás eszközei14
A hazai feldolgozó készülékek értékelése24
A hullafeldolgozás külföldi eszközei26
A hullafeldolgozás jelenlegi helyzete39
Szempontok egy új rendszer kialakításához40
Irányelvek a gépi berendezés tervezésére46
A bűzmentes feldolgozás eszközei50
A hullafeldolgozás megszervezése
Körzetek szervezése59
Községi hullatároló kamrák létesítése62
Vágóhídi hűtőkamra67
A telep helye69
Üzemi épület70
Melléképületek77
Egyéb tartozékok78
A szennyvízkezelés eszközei82
Szállító járművek90
Az állati fehérjetakarmányok gyártásának és mellékhasznosításának alapanyagai
Az állati test vegyi összetétele93
Az állati szövetek és termékek összetétele és megváltozásuk a feldolgozás során101
Anyagnormák és nyersanyagforrások122
Gyártási munkafolyamatok
Húslisztgyártás154
Ipari zsír157
Dörzsszalonna161
Ipari bőr161
Szappanfőzés165
Trágyakezelés168
Szennyvízkezelés168
Laboratóriumi munka169
Állati fehérjetakarmányok
Az állati fehérjék népgazdasági jelentősége177
Húsliszt180
A húsliszt érzékszervi sajátságai180
A húsliszt vegyi összetétele184
Egészségügyi követelmények a húsliszttel szemben188
A húsliszt etetése191
A húsliszt károsodása és tárolása192
Tápkocsonya193
A tápkocsonya érzékszervi sajátságai194
A tápkocsonya vegyi összetétele195
Egészségügyi követelmények a tápkocsonyával szemben196
A tápkocsonya etetése196
A tápkocsonya tárolása201
A hullafeldolgozás mikrobiológiája
Fertőző mikroorganizmusok203
Rothadás209
A rothadás lassítása219
Dohosodás220
Korhadás221
Penészedés222
A hús és húsliszt fülledése222
A hullafeldolgozás egészségügyi követelményei
Általános egészségügyi szabályok225
Szennyvíztisztítás227
Fertőtlenítés230
Védekezés a legyen ellen234
Irodalom235

Dr. Szeredi Mihály

Dr. Szeredi Mihály műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Szeredi Mihály könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv