1.038.627

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az egyetemes ösvény

Szerző

Kiadó: Rozekruis Pers
Kiadás helye: Haarlem
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 100 oldal
Sorozatcím: Szegletkő
Kötetszám: 2
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 2-88067-027-6
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

AZ EGYETEMES ÖSVÉNY

Ebben a könyvben erőteljes felhívással fordulunk az olvasó tudatához; mert - ahogy a negyedik fejezet is leírja - a tudat nagymértékű mozgásszabadságával kell bírnunk ahhoz, hogy a Krisztus-misztériumhoz valamelyest közeledhessünk. Itt valami teljesen másról van szó, mint amit jelenleg "tudattágításon" szokás érteni! A könyv utal rá, hogy azok számára, akik ehhez a rejtélyhez belülről szeretnének közeledni, semmilyen tekintetben sem szolgálunk misztikus szemfényvesztéssel vagy erkölcsteológiával. Elszántság kell hozzá, hogy az ember az egyetemes Rózsakereszt ösvényére térjen! Minden idők hiteles szellemi iskolái hírt adnak erről az ösvényről, melyen az alacsony természet régi templomának lebontására, a dialektikus személyiség elhallgattatására és egy új személyiség, egy új templom felépítésére van szükség. A kozmikus tudat kizárólag ebben az új templomban találhat lakhelyére. Az egyes fejezetek más és más oldalról világítják meg, hogyan lehet ennek az új... Tovább

Fülszöveg

AZ EGYETEMES ÖSVÉNY

Ebben a könyvben erőteljes felhívással fordulunk az olvasó tudatához; mert - ahogy a negyedik fejezet is leírja - a tudat nagymértékű mozgásszabadságával kell bírnunk ahhoz, hogy a Krisztus-misztériumhoz valamelyest közeledhessünk. Itt valami teljesen másról van szó, mint amit jelenleg "tudattágításon" szokás érteni! A könyv utal rá, hogy azok számára, akik ehhez a rejtélyhez belülről szeretnének közeledni, semmilyen tekintetben sem szolgálunk misztikus szemfényvesztéssel vagy erkölcsteológiával. Elszántság kell hozzá, hogy az ember az egyetemes Rózsakereszt ösvényére térjen! Minden idők hiteles szellemi iskolái hírt adnak erről az ösvényről, melyen az alacsony természet régi templomának lebontására, a dialektikus személyiség elhallgattatására és egy új személyiség, egy új templom felépítésére van szükség. A kozmikus tudat kizárólag ebben az új templomban találhat lakhelyére. Az egyes fejezetek más és más oldalról világítják meg, hogyan lehet ennek az új templomhoz vezető ösvénynek a bejáratát megtalálni.
Vissza

Tartalom

I Vallásos reklám 7
II Az ajtó a fátyol mögött 12
III Ozirisz temploma 20
IV Az Adyton rejtélye 27
V A szellem temploma 34
VI Az isteni természet temploma 41
VII Szentivánéj ünnepe 48
VIII Lao Ce magasztos bölcsessége 56
IX Spirálmenet és rezgés 64
X Eszményiség és valóság 72
XI A mesteri építész, Hírám Abiff rejtélye és hivatása ..81
XII Veszélyek az ösvényen 94
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv