1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A viking világ atlasza

250 illusztrációval, 31 színes térképpel

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Helikon Kiadó-Magyar Könyvklub
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 240 oldal
Sorozatcím: Képes atlasz
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 31 cm x 25 cm
ISBN: 963-208-481-0
Megjegyzés: 250 színes fotóval, ábrával és 31 színes térképpel illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A Skandináv-félszigeten, Jütlandon és a tőle keletre fekvő szigeteken 3-4000 éve a germánok északi ágához tartozó skandináv törzsek éltek és ők alapították meg a 9-10. század folyamán a dán, a norvég, a svéd és az izlandi államot. Ez idő tájt magukat vikingeknek, azaz harcosoknak nevezték. Világtörténelmi jelentőségre akkor emelkedtek, amikor mint rendkívül ügyes és merész hajósok három századon át végigrabolták az Északi-tenger és az Atlanti-óceán partvidékét. Portyázásaik során eljutottak Angliába, Franciaországba, a Földközi-tenger vidékére, településeket létesítettek az Ír-tenger vidékén éppúgy, mint Szicíliában. Sebes járású, kitűnő hajóikkal elvitorláztak Izlandra, Felfedezték Grönlandot, de elérték Észak-Amerika partjait is. Kelet felé kalandozva orosz folyókon hajózva eljutottak egészen a Fekete- és a Kaszpi-tenger környékéig, kereskedtek arabokkal, bolgárokkal, szlávokkal, beléptek a bizánci császár zsoldosai közé- Rurik (Hraerek) svéd viking vezér volt az, aki a szláv... Tovább

Fülszöveg

A Skandináv-félszigeten, Jütlandon és a tőle keletre fekvő szigeteken 3-4000 éve a germánok északi ágához tartozó skandináv törzsek éltek és ők alapították meg a 9-10. század folyamán a dán, a norvég, a svéd és az izlandi államot. Ez idő tájt magukat vikingeknek, azaz harcosoknak nevezték. Világtörténelmi jelentőségre akkor emelkedtek, amikor mint rendkívül ügyes és merész hajósok három századon át végigrabolták az Északi-tenger és az Atlanti-óceán partvidékét. Portyázásaik során eljutottak Angliába, Franciaországba, a Földközi-tenger vidékére, településeket létesítettek az Ír-tenger vidékén éppúgy, mint Szicíliában. Sebes járású, kitűnő hajóikkal elvitorláztak Izlandra, Felfedezték Grönlandot, de elérték Észak-Amerika partjait is. Kelet felé kalandozva orosz folyókon hajózva eljutottak egészen a Fekete- és a Kaszpi-tenger környékéig, kereskedtek arabokkal, bolgárokkal, szlávokkal, beléptek a bizánci császár zsoldosai közé- Rurik (Hraerek) svéd viking vezér volt az, aki a szláv törzsek egyesítésével létrehozta Oroszországot.
A viking világ atlasza bemutatja Skandináviát a viking kor előtt, majd ismerteti a vikingek társadalmát, hadviselését, hajózását, kereskedelmét, kézművességét, műveltségét, vallását, művészetét és mindennapi életét. A legújabb régészeti feltárások és történelmi kutatások tudományos eredményei alapján megjeleníti a viking harcosokat, ábrázolja életmódjukat, szokásaikat, részletesen elmondja izgalmas történetüket, vakmerő tetteiket, amelyekkel meglepték és rettegésben tartották az egész korabeli Európát.
A kötet gazdag illusztrációs anyaga nemcsak szépségével, de frissességével is felkeltheti az olvasó érdeklődését. Vissza

Tartalom

Időrendi táblázat8
Előszó10
A vikingek eredete
A táj, éghajlata és lakói12
Skandinávia a viking kor előtt22
A viking kor Skandináviában
Társadalom, királyság és hadviselés38
Viking hétköznapok58
Városok, kereskedelem és kézművesség78
Műveltség és vallás100
A vikingek a tengeren túl
Nyugat-Európa122
A kelta világ148
Az Észak-Atlanti-óceán164
Oroszország és a Kelet184
A viking világ vége
A késő viking kor és ami utána következett200
Kislexikon224
Bibliográfia227
Képjegyzék229
Földrajzi mutató232
Név- és tárgymutató235
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv