1.038.091

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Közép-Európa közepe

Információ turistáknak a Közép-Dunavidéki régióról

Szerkesztő

Kiadó: Pest Megyei Önkormányzat Turisztikai Iroda
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 216 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 11 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A "Közép-Európa közepe" címmel megjelenő turisztikai információs könyv negyedik, javított és bővített kiadását tartja kezében, Kedves Olvasó.
A Pest Megyei Turisztikai Iroda - megy a Pest Megyei... Tovább

Előszó

A "Közép-Európa közepe" címmel megjelenő turisztikai információs könyv negyedik, javított és bővített kiadását tartja kezében, Kedves Olvasó.
A Pest Megyei Turisztikai Iroda - megy a Pest Megyei Önkormányzat által fenntartott intézmény - megalakulása óta egyik legfőbb törekvéseként a közszolgálatiság érdekében tevékenykedik. Hogy mindez nem csak nagy szavak hangoztatásából áll, az is bizonyítja, hogy minden évben kiadjuk az éves megyei eseménynaptárt, melyben nem csak Pest megye, hanem a Budapest és Közép-Dunavidék idegenforgalmi régió összes eseményét gyűjtjük, és közzétesszük az érdeklődők számára. Ettől az évtől kezdődően megkezdtük - jóllehet még nem teljeskörűen a Vág-Duna-Ipoly Eurorégió területén is a kutatást és adatgyűjtést. Az Európai Unióhoz való csatlakozás jegyében már évekkel ezelőtt megkezdtük a kapcsolatfelvételt, s ennek eredményei most kezdenek valósággá válni. Munkánk egyik legnagyobb elismerésének tekintjük, hogy a hivatalos értékeléseken túl igen nagy érdeklődés mutatkozik a vállalkozók részéről is kiadványunk iránt. Mindez számunkra azt jelenti, hogy kiadványunkat olvassák és feltehetően hasznosítják is üzleti tevékenységük során. Az idegenforgalmi marketing gazdasági hatását meglehetősen nehéz statisztikai módszerekkel számba venni, ezért is jelent sokat az, hogy ezáltal visszajelzést kapunk erőfeszítéseink nemzetgazdasági hatásáról.
A könyv természetesen elsősorban turistáknak, utazóknak és kirándulóknak készül. A központi régió turisztikai szempontból sajátos helyzetben van: a szálláshelyek legnagyobb része a fővárosban található, viszont a Budapestet körülölelő kirándulóhelyek forgalma onnan indul ki és tér vissza. Nehéz felbecsülni, hogy hányan és hová kirándultak, de egy biztos: aki egy fél vagy egész napot eltölt a Dunakanyarban, Szentendrén, Esztergomban, Vácott, Gödöllőn vagy Ráckevén, az nemcsak egy újabb élménnyel lesz gazdagabb, hanem gazdagítja - egy szálláshelynyi költés erejéig - a magyar gazdaságot is.
Elképzelhetetlenül sok látnivaló, érdekesség és élmény található ebben a régióban. Szeretnénk, ha sokan felismernénk: nem szükséges távoli országokba utazni ahhoz, hogy új felfedezni valót találjunk, vagy hogy értelmes pihenéssel tölthessük el szabadidőnket.
Itt köszönöm meg munkatársaim - Tóthné Köcsis Márta, Tadlerné Kulcsár Angéla és Bodnár Marianna - kitartó szorgalmát és szakmai felkészültségét, ami nélkülözhetetlen volt ennek a sok verejtékkel járó munkának az elvégzéshez. Köszönöm Philip J. Skotte úrnak, az Amerikai Egyesült Államok Budapesten akkreditált konzujának, hogy elolvasta a "Turista biztonsága" című fejezetet. Az ő személyes pozitív hozzáállása tette lehetővé annak a folyamatnak a megkezdését, melynek során szeretnénk elérni, hogy az ideérkező turistákat ne csak az Interneten megjelenő éttermi feketelisták óvják a világon mindenütt leselkedő veszélyeitől, hanem a veszélyek és a károk megelőzhetők legyenek. Ugyancsak köszönöm Irk Ferenc professzor úrnak, aki a magyar kriminalisztika meghatározó személyiségeként megtisztelt azzal, hogy elolvasta a fejezetet és megjegyzéseivel segített a hibák kijavításában. S végül nem feledkezhetünk meg a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanácsról, akiknek anyagi támogatása tette lehetővé a kötet megjelenését.
Önöknek pedig, Kedves Olvasók, kívánom, hogy érezzék vendégnek magugat nálunk. Vissza

Tartalom

Előszó3
A turista biztonsága6
-Pest Megye Önkormányzatának intézményei12
-Tourinform Irodák13
-Turisztikai egyesületek17
-Országos információ21
-Művelődési házak25
Útvonaltervek
-Duna menti római kori emlékek nyomában33
-Autós kiránduló útvonalak35
-Kerékpáros kiránduló útvonalak44
-Hajókirándulások48
-Vízitúra-útvonal51
-Kisvasutak, vasutak52
Múzeumok53
Témaparkok, kultúrparkok59
Ökoturizmus62
Aktív turizmus70
Strandok, gyógyfürdők75
Lovasprogramok80
Vadászat85
Horgászni szeretnék, mi a teendőm?87
Horgász Egyesületek, hogászjegy-árusító helyek89
Horgászvizek90
Pünkösdi bortúra - nyitott pincék101
Repülőterek, sétarepülés102
Beutaztató és belföldi turizmust értékesítő utazási irodák103
Szálláshelyek és konferencialehetőségek109
Kempingek162
Falusi szálláshelyek166
Ifjúsági szálláshelyek170
Ifjúsági utazási irodák173
Vendéglátóhelyek174
Pest megyei ételek receptjei206
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Közép-Európa közepe
Állapot:
1.980 Ft
990 ,-Ft 50
15 pont kapható
Kosárba
konyv