1.037.509

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Pártiskola füzetek 1-12.


Kiadó: Nemzeti Parasztpárt
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 413 oldal
Sorozatcím: Pártiskola füzetek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: 12 kötet egy könyvben. Szerkeszti a Nemzeti Parasztpárt Propaganda Osztálya. Nyomtatta Globus rt., Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ennek a pártiskolának, mint minden más tanfolyamunknak is kettős célja van. Az egyik: ismereteket, tudást, tájékozottságot adni a pártért dolgozó és harcoló embereknek, a másik, hogy a társas... Tovább

Előszó

Ennek a pártiskolának, mint minden más tanfolyamunknak is kettős célja van. Az egyik: ismereteket, tudást, tájékozottságot adni a pártért dolgozó és harcoló embereknek, a másik, hogy a társas együttélésben, társas tanulásban közösségi emberekké neveljük őket. A párt: közösség, mégpedig a jó párt, az igazi párt egyhitű emberek közössége, de éppen ezért megköveteli, hogy akik vezetni akarják, azoknak a hitük tiszta és erős, tudásuk minél nagyobb és emberségük, férfias becsületük mennél különb legyen. Ez a vágy, ez az igény a tömegek részéről is, az Országos Vezetőség részéről is, ennek az igénynek jegyében indul ez a pártiskola is.
Elmondani ezt elég könnyű, megvalósítani elég nehéz. Már maga az első feltétel: a tanulás is, nehezebb, mint bármely más pártnál. Nem azért, mintha a mi eszméink, igazságaink, programmpontjaink nehezebben érthetők volnának, mint a többi pártoké, sőt mondani merjük, mindenkiénél egyszerűbbek és világosabbak, hanem azért, mert a magyar társadalom nevelt és neveletlen tömegei egyformán más pártok eszmekörében gondolkoznak és más pártok érzelmi világában, gondolatvilágában, vagy legalább is jelszóvilágában élnek. Magyarországon éppen úgy, mint az egész világon a polarizáció uralkodik: az emberiség két táborra oszlik. Ilyenkor pedig a legnagyobb figyelmet és feltűnést a sarkokon álló pártok kapják. És bár mi vagyunk olyan radikálisak, mint a munkáspártok, vagy mint azok közt akár a kommunista párt is, de mivel nem mi állunk a sarkon, kevésbbé figyel ránk a világ és eszméinket, igazságainkat nehezebben érti meg az a tömeg, amelyik az egymással szembenálló erők küzdelméből csak a zajt, az összecsapásokat és a jelszavakat látja. Vissza

Tartalom

Politikai szótár1-31
A társadalmi fejlődés1-30
Magyar történet1-56
A mai magyar társadalom1-30
Közgazdasági alapismeretek1-32
Korunk gazdasági problémái1-31
Mezőgazdasági problémák1-32
Szövetkezetek1-32
Politikai alapkérdések és pártok1-32
Parasztmozgalmak és a nemzeti parasztpárt története1-40
A nemzeti parasztpárt politikája1-36
A nemzeti parasztpárt gazdaságpolitikája1-31
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv