1.034.668

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szovjet postabélyegek

A Szovjetunió postabélyegeinek kiállítása Budapesten 1959. november


Kiadó: A Szovjetunió Postaügyi Minisztériuma
Kiadás helye: Moszkva
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 40 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kiállítási katalógus.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

1958-ban a szovjet postai dolgozók a szovjet társadalommal együtt megünnepelték a hazai posta történetének nevezetes dátumát - Oroszország első postabélyege megjelenésének centenáriumát. 1857-ben a... Tovább

Előszó

1958-ban a szovjet postai dolgozók a szovjet társadalommal együtt megünnepelték a hazai posta történetének nevezetes dátumát - Oroszország első postabélyege megjelenésének centenáriumát. 1857-ben a Postaigazgatóság hosszas előkészületek után kinyomatta az első orosz postabélyegeket, amelyek 1858 januárjában kerültek forgalomba.
A postabélyegek bevezetése nagy reform volt a postaszolgálat terén, amelyet a postaforgalom fejlődésének egész menete készített elő az országban.
A posta az összeköttetés legősibb formája. Már az ősközösségi társadalomban szükségessé váltak hírközlési eszközök. A hírtovábbításnak akkor csak egy módja volt: küldönc futott egyik településtől a másikhoz és szóbelileg, vagy valamilyen jelképes formában adta át az üzenetet. A írás megjelenésekor eleinte rajz formájában, majd jelek segítségével kezdték továbbítani az írásbeli közleményeket. A nemzetségi szervezet felbomlása után, amikor a társadalom osztályokra tagozódott, hercegségek és államok jelentek meg, futárok segítségével szervezték meg a hírközlést. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv