A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Növényi eredetű élelmiszerek és abraktakarmányok mikroszkópos vizsgálata

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 370 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: 230 fekete-fehér ábrával illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés7
A mikroszkópos vizsgálatok és módszerek alapvető tudnivalói13
A mikroszkóp és használata 15
A mikroszkópos vizsgálatok segédeszközei21
Vegyszerek, reagensek, mikrotechnikai festékek24
A mikroszkópos vizsgálatok kivitelezése32
Növénytani alapfogalmak35
A sejt és tartalmi részei35
A szövetek42
A vegetatív szervek49
A reproduktív szervek59
A virág59
A növényi részek elváltozásai ipari feldolgozásuk és tárolásuk folyamán64
A gabonafélék és ipari termékeik67
A gabonafélék67
Búza70
Rozs73
Árpa75
Zab78
Kukorica80
Rizs82
Cirok84
Köles87
Muhar88
Pohánka89
A gabonafélék természetes szennyeződései91
A gyommagvak91
Fűfélék92
Pillangósvirágúak95
Keresztesvirágúak96
Egyéb gyommagvak97
A gabonafélék élősködő gombái109
A gabonafélék néhány állati kártevője113
A gabonafélék malomipari termékeinek mikroszkópos vizsgálata114
A kenyér- és süteményfélék mikroszkópos vizsgálata117
A hüvelyesek118
Pillangósvirágúak121
Bab121
Borsó123
Lednek124
Lencse125
Lóbab126
Bükkönyfélék128
Csicseriborsó129
Csillagfürt130
Szójabab132
Földimogyoró134
Ipari keményítők és egyéb szénhidráttartalmú anyagok, keményítő-, szesz- és sörgyári melléktermékek136
Olajos magvak és olajpogácsák139
Felhasználásuk és mikroszkópos vizsgálatuk139
A keresztesvirágnak családjába tartozó olajos magvk140
Repce- és mustárfélék141
Egyéb keresztes virágúak147
Különféle növénycsaládokba tartozó olajos magvak150
Napraforgó150
Szeklice153
Kender155
Bükkmakk156
Len158
Tök159
Dohány161
Ricinus164
Gyapot164
Dió166
Mogyoró170
Mandula, barack, szilva171
Idegenföldi olajnövények173
Gyümölcsök és gyümölcskészítmények177
Almagyümölcsűek181
Alma184
Körte186
Birs188
Egyéb almagyümölcsűek189
Csonthéjasok191
Sárgabarack192
Őszibarack193
Szilvák194
Cseresznye és meggy196
Bogyósgyümölcsűek197
Szőlő198
Ribiszke199
Köszméte201
Fekete áfonya203
Málna205
Szeder206
Földieper207
Faeper209
Csipkebogyó211
Narancs és citrom213
Kabakosok215
Dinnye216
Tök219
Zöldségfélék222
Levelek és levélrészek223
Sóska223
Paraj225
Újzélandi paraj226
Káposztafélék228
Saláta231
Saláta galambbegy232
Rebarbara234
Gyökerek, gumok és szárak235
Sárgarépa235
Petrezselyem237
Pasztinákrépa238
Zeller239
Karó- és tarlórépa240
Takarmányrépa241
Burgonya242
Csicsóka244
Spárga245
Termések246
Paradicsom246
Étkezési paprikák248
Tökfélék250
Kávé, tea és kávészerek251
Kávé251
Kávészerek253
Egyéb termések és magvak255
Hüvelyes növények magvai255
Fügekávé255
Makk-kávé257
Szentjánoskenyér259
Szőlőmag261
Gyökerek, gyöktörzsek262
Cikória263
Cukorrépa264
Tea265
Cukrászipari alapanyagok275
Kakaó és csokoládé275
Gesztenye279
Fűszerek és konyhai fűszernövények284
Termések és magvak284
Paprika284
Bors290
Szegfűbors293
Az ernyősök családjába tartozó fűszernövények295
Kömény296
Édeskömény298
Ánizs299
Koriander301
Borókabogyó303
Vanília304
Kardamom306
Szerecsendió és szerecsendióvirág309
Csillagos ánizs311
Virágok és virágrészek313
Sáfrány313
Szegfűszeg313
Kápri318
Szárak, gyöktörzsek, hagymák320
Fahéj321
Gyömbér321
Hagymák328
Levelek és füvek330
Majoránna332
Kerti kakukkfű332
Borsfű336
Babérlevél337
Tárkony338
Ernyősvirágzatú konyhai fűszernövények339
Hagymalevelek341
Alsóbbrendű növények343
Tőzegmoha345
Nyálka- és kocsonyaszolgáltató vörösmoszatok345
Mikroszkópikus gombák és baktériumok347
Irodalom361
Tárgymutató363
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Növényi eredetű élelmiszerek és abraktakarmányok mikroszkópos vizsgálata Növényi eredetű élelmiszerek és abraktakarmányok mikroszkópos vizsgálata Növényi eredetű élelmiszerek és abraktakarmányok mikroszkópos vizsgálata Növényi eredetű élelmiszerek és abraktakarmányok mikroszkópos vizsgálata Növényi eredetű élelmiszerek és abraktakarmányok mikroszkópos vizsgálata Növényi eredetű élelmiszerek és abraktakarmányok mikroszkópos vizsgálata

Könyvtári könyv volt. A gerinc elszíneződött, kopott. Több lapon aláhúzások, bejegyzések találhatók.

Állapot: Közepes
2.640 Ft
2.110 ,-Ft 20
11 pont kapható
Kosárba
konyv