1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szatmár vármegye nemes családjai

Szerző

Kiadó: Gál Samu Könyvkereskedő
Kiadás helye: Nagykároly
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 139 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 19 cm
ISBN:
Megjegyzés: A "Pátria" irodalmi vállalat és nyomdai részvénytársaság nyomása, Budapest. Bilkei Gorzó Bertalan Szatmár vármegye levéltárnoka.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Egy évszázada annak már, hogy Szirmay Antal monografiája megjelent Szatmár vármegyéről. Hézagpótló, sőt úttörő mű volt ez jó ideig, bár az adathalmaz nagysága mellett úgy a vármegye története, mint... Tovább

Előszó

Egy évszázada annak már, hogy Szirmay Antal monografiája megjelent Szatmár vármegyéről. Hézagpótló, sőt úttörő mű volt ez jó ideig, bár az adathalmaz nagysága mellett úgy a vármegye története, mint a vármegyei egyes nemesi családok tekintetében sokszor csak a fontosabb adatok chronologikus felsorolására szorítkozott s ez a munka ma már a könyvpiacon egyáltalán nem található fel s csak szórványosan egyes könyvtárakban.
Szatmár vármegye legújabb monografiája is csak egyes nemesi családok felsorolására szorítkozhatott, a terjedelmes történeti rész és az egész vármegye monografikus ismertetésének nagy terjedelme mellett.
Családtani irodalmunk örvendetes fellendülése mellett is még mindig hézagos; hasonlóan a megjelent genealógiai munkák is csak egy részét sorolják fel ama történelmi családjainknak, a kik a honfoglalás óta e hazában éltek és szerepeltek.
Tehát a legtöbb nemesi családot érdeklő adatok, az egyes vármegyei levéltárak iratcsomói között vannak ma is elrejtve, a melyekről alkalomadtán csak 1-2 szakíró, alkalmi kutató vesz tudomást, mert rendszeresen összegyűjtve, kiadva ma sincsenek s így még az érdekelt családok sem bírnak néha tudomással arról, hogy elődeik nyomát, emlékét őrzi a vármegyei levéltár. Vissza

Bilkei Gorzó Bertalan

Bilkei Gorzó Bertalan műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bilkei Gorzó Bertalan könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv