1.037.202

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gyógy- és strandfürdő - Harkány

Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Harkányi Gyógy- és Strandfürdő Rt.
Kiadás helye: Harkány
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 15 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A 180 esztendős múlttal büszkélkedő fürdő világhírét 1823-ban felfedezett gyógyvizének köszönheti. A harkányi gyógyvíz első vegyelemzéseit Patkovics József orvos végezte 1823-ban, Pogány János gyűdi jobbágyember esetére felfigyelve, aki árokásó munkásként fájós lábával nap-nap után gázolt a környék mocsaraiban - mígnem egyszer csak meggyógyult.
Egy évvel később, 1824-ben a Batthyány-család meg is kezdte a fürdő kiépítését, erre az évre tehető az első fürdőszezon, 1400 fürdőzővel. Az intézmény egyre több fürdőhellyel, káddal bővült, és 1844-re felépült Magyarország akkor legszebb fürdőháza is.
1828-ban (!) elkészült Harkány első, 28 szobás szállodája, emellett megkezdődött a fürdőt körülvevő erdő parkká alakítása. A XIX. század közepén már több ezer fürdővendég kereste fel Harkányt. Az első százhúsz esztendő alatt csodaszép rózsakert, park-sétányok, fürdőházak, szállók épültek a városkában, amely ma - a Batthyányiak után 180 esztendővel - évente több mint egymillió vendéget fogad.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv