1.038.111

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hőveszteség

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Új Palatinus Könyvesház Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 111 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-9578-50-9
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

LACKFI JÁNOS szerencsés költőalkat, mert munkáiban sohasem érezni az erőlködést, az izzadságos kínlódást, mintha mindig kedvtelve dolgozna. Akármihez hozzá mer nyúlni. Kevesen érzik meg így untig... Tovább

Előszó

LACKFI JÁNOS szerencsés költőalkat, mert munkáiban sohasem érezni az erőlködést, az izzadságos kínlódást, mintha mindig kedvtelve dolgozna. Akármihez hozzá mer nyúlni. Kevesen érzik meg így untig ismert tárgyaikban, helyzetekben a költői lehetőséget, Mintha neki épp csak rögzíteni kellene mindazt, amit maga körül lát, és a gyorsan papírra vetett rajz többnyira kiad valami olyasmit, ami már nem egy helyzetre, néhány tárgyra vonatkozik, hanem egész emberi állapotunkra. Vagyis költészete egzisztenciális érdekű. Persze sokszor van verseiben irónia, humor, kancsal látás, s az efféle darabok a könnyű műfajokkal érintkeznek. De a játékossággal, a hülyéskedéssel nagyon jól megfér a mindenre figyelő komolyság, és persze: amilyen fesztelenül használja nemzedéke nyelvét, a társasági dumát, a szlenget, nem fél, hogy ezek az elemek lehúzzák, elfakítják a verseket. Ellenkezőleg: a vers a képi és stiláris naturalizmus szintjáről felemelkedik, a költő keze égig ér fel.

Lator László Vissza

Fülszöveg

"Életünk voltaképpen szüntelen hő-gyűjtögető és hővesztő akciók sorozataként is felfogható. Eszünk-iszunk, melegszünk, hogy fűtsük testünk kályháját, szerelmeskedünk, hogy ki ne hűljünk, izzítjuk eszünket, hogy megacélosodjék. És a folyamatnak sosincs vége, hiszen minden életfunkciónk, mozdulatunk, cselekedetünk, de még beszédünk, álmodásunk is a testmeleget apasztja bennünk. Csak remélhetjük, hogy a világban továbbadott hő valahol valakit melegít, s így elvesztése végeredményben tiszta nyereség."

Lackfi János

Tartalom

Be5
Saját dalok9
Fura dalok23
Kisreál41
Régi-új dalok61
Belső emigráns73
Égi létra öt foka81
Esteli kapatosság93
Ki107

Lackfi János

Lackfi János műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Lackfi János könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv