1.038.636

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A királyi palota Budapesten

Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 30 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrált. Készítette Ifj. Kellner Ernő könyvnyomdája, Budapest. A könyvet a Hungaria Magazin tervezte.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Magyarország ezeréves európai történelmének egyik legrégibb és impozáns emléke a Királyi Várpalota, amely a budai Várhegy tetején emelkedik. A magyar királyok 700 esztendő... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Magyarország ezeréves európai történelmének egyik legrégibb és impozáns emléke a Királyi Várpalota, amely a budai Várhegy tetején emelkedik. A magyar királyok 700 esztendő óta lakják ezt a helyet, de uralkodói palota állt itt már a húnok korában is. Hiszen a Duna jobbpartján elterülő ősrégi város Attila fivérétől, Budától vette nevét.
A népek számos hatalmas megütközése, amelyeknek színtere a Kárpátmedence volt, több ízben lerombolta az itt felépített fejedelmi épületeket és a gyönyörű palota felső részét újból és újból meg kellett teremteni. Alsó része azonban ma is hirdeti az ősi multat. A palota dunasori oldala olyan alapzatra támaszkodik, amely még a XIII. században épült és rajta emelte fel büszke kupoláit az akkori idők magyar uralkodóinak pompás palotája. Ebből az időből való az a két hatalmas támasztó-pillér, amely a mai palota oldalától majd a Duna szintjéig fut le, ahol a Várhegyet vízzel ellátó ciszterna volt elhelyezve. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv