1.035.425

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mikrohullámú 1x1

Technika és receptek

Szerző
Fordító

Kiadó: Alexandra Könyvkiadó
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 95 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 17 cm
ISBN: 963-367-009-8
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A sokoldalúan alkalmazható mikrohullám hovatovább nélkülözhetetlen segítséggé válik a háztartásban. Felengedtetés, melegítés, különféle ételek párolása, sütése - mindez csak néhány példa az... Tovább

Előszó

A sokoldalúan alkalmazható mikrohullám hovatovább nélkülözhetetlen segítséggé válik a háztartásban. Felengedtetés, melegítés, különféle ételek párolása, sütése - mindez csak néhány példa az egyszerű mikrohullámú sütő említésre méltó alkalmazási lehetőségeiből. Számos területen előnyösebb a hagyományos tűzhelynél. Nemcsak időt és energiát takarít meg, hanem még mosogatnivalót is, mivel közvetlenül a tálalóedényben lehet elkészíteni az ételt. A zöldségféle megőrzi étvágygerjesztő színét, nem fő szét. Mutatós csemegék, a reggelihez saját készítésű lekvár felszolgálása ezentúl nem jelent nehézséget a háziasszonynak.
A számos előny ellenére az egyszerű mikrohullámú sütőnek, akár a többi háztartási gépnek, megvannak a korlátai. A hús például megpuhul ugyan, de nem pirul ropogósra. Ezért ebben a szakácskönyvben egy sor olyan étel is található, amelyek csak kombinált készülékben érik el a sütőben vagy főzőlapon készített ételhez hasonló minőséget. Az ilyen készülékekben a mikrohullámot kiegészítik a tűzhely sütőjének funkciói, mint az alsó és felső meleg, a forró levegő vagy a grill ugyanabban a sütőtérben. Így a különféle funkciók egyidejű bekapcsolásával lehetővé válik, hogy az étel szaftos legyen, és ugyanakkor jól megpiruljon. Vissza

Fülszöveg

A mikrohullámú készülék ma már nélkülözhetetlen segítség a háztartásban. Ezzel a gyakorlatias tanácsadóval nehézség nélkül használhatja a modern konyhai technológiát. Ursula Calis, ez az élelmezéstudós és elismert mikrohullám-szakember e könyvben közérthető stílusban, könnyedén vezeti be önt a mikrohullám technikájába. Tájékoztat az egyszerű és kombinált készülékek használatáról, tulajdonságairól és előnyeiről, az alkalmas edényekről és a főzési gyakorlatról. Szakszerű tanácsai és sokszorosan kipróbált receptjei garantálják, hogy minden étel sikerülni fog - az előételektől a hal-, hús- és szárnyasételeken keresztül a finom édességekig.

Tartalom

Mikrohullámú készülékek8
A mikrohullám előnyei8
A mikrohullám korlátai10
Az egyszerű mikrohullámú sütő11
A kombinált mikrohullámú sütő15
Típusok17
Edények a mikrohullámhoz18
Általános tudnivalók18
Pirítóedény21
Edények a kombinált készülékekhez21
Alak és méret21
A mikrohullám alkalmazása22
Melegítés, forrósítás, olvasztás22
Főzés26
Fölengedtetés32
Sütés, pirítás36
Receptek
Bevezetés37
Finom előételek38
Levesek, egytálételek43
Mártások48
Hús-, szárnyas-, vadételek52
Halak61
Felfújtak és rakottak67
Főzelékek, köretek72
Édességek, csemegék83
Sütemények89
Mutatók94
Tárgymutató94
Receptmutatók84

Ursula Calis

Ursula Calis műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ursula Calis könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Mikrohullámú 1x1 Mikrohullámú 1x1 Mikrohullámú 1x1

A lapélek enyhén foltosak.

Állapot:
940 Ft
470 ,-Ft 50
4 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Mikrohullámú 1x1 Mikrohullámú 1x1
Állapot:
940 ,-Ft
8 pont kapható
Kosárba
konyv