1.040.249

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kakasdomb

Szerző

Kiadó: Biró Family Nyomda és Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 204 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 978-963-7365-34-8
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Közel húsz éve, hogy ez a könyv még mindig kéziratban mögöttem van. Pontosan ezerkilencszáznyolcvannyolc január tizennegyedike óta. Jóval több, mint tíz éve, hogy utoljára olvastam. Akkor át is... Tovább

Előszó

Közel húsz éve, hogy ez a könyv még mindig kéziratban mögöttem van. Pontosan ezerkilencszáznyolcvannyolc január tizennegyedike óta. Jóval több, mint tíz éve, hogy utoljára olvastam. Akkor át is dolgoztam. Sokat, nagyon sokat húztam belőle. És most még egyszer végigolvastam, de már nem változtattam rajta semmit. Viszont megerősödött bennem a gyanú, hogy itt nemcsak egy kissé vagy nem is kissé hülye író életének jelentős szakaszait írtam meg, hanem egy igazságos vagy igazságosabb társadalmi forma megvalósításának lehetetlenségét is a huszadik század második felében. Ugyanis túl sokan voltak a tudatos vagy tudattalan ellenzői, ellendrukkerei. Ez a társadalmi forma pedig az agyonemlegetett, az emlegetésben agyonkoptatott, de soha meg nem valósult szocializmus. Ezzel kapcsolatban később két részt is idézek ebből a könyvből.
Előbb azonban néhány szót a stílusról és a formáról is. Annak, aki majd véletlenül elolvassa ezt a könyvet, azt ajánlom, képzeljen el egy operációt, és az operáció pontos leírását! De nem ám akármilyen operációt! Hanem olyant, ahol egy hülye, de nagyon jó diagnoszta és sebész saját magát operálja meg. Azonban csak a műtőasztalon, a műtét közben jön rá, hogy az emberből a hülyeséget szikével és egyéb szerszámokkal nem lehet kioperálni.
De legalább megpróbálta. Vissza

P. Horváth László

P. Horváth László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: P. Horváth László könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem