1.042.452

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Majd ha asszony leszek...

Szerző

Kiadó: Korda R. T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 251 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Két nő élet filmjét pergeti le ez a könyv: a serdülő leánytól az öregasszonyig. Nem életük történetét, hanem életük beállítását akarja adni a katolikus életelvek szerint. S mivel ezek az elvek a... Tovább

Előszó

Két nő élet filmjét pergeti le ez a könyv: a serdülő leánytól az öregasszonyig. Nem életük történetét, hanem életük beállítását akarja adni a katolikus életelvek szerint. S mivel ezek az elvek a tegnapra, mára és holnapra egyformán érvényesek, az események időtől, helytől és foglalkozástól függetlenül folynak le. Hogy az egyéni átélés közvetlenebbül megnyilatkozhassék, levelek bonyolítják le a történéseket. Ez egyúttal lehetővé teszi azt is, hogy a könyv célkitűzésén kívül eső dolgok meghúzódhassanak a levélszünetek időfüggönye mögött.
A leánykönyvek általában csak a házasság kapujáig viszik el olvasóikat. Hogy a kapun túl következő élet nem egyszerű folytatása az előbbinek, hanem a felelősség és áldozat jegyében meginduló új élet, arról a mai - úgyszólván családon kívül felnövekedő leány keveset vagy semmit sem tud. Azelőtt, míg a leányok férjhezmenetelükig szorosan bekapcsolódtak családjuk életébe, észrevétlenül belenőttek, belenevelődtek jövő hivatásukba. Édesanyjuk életében közelről látták, lélekben szinte maguk is átélték a feleségnek és anyának felelősségteljességében is édes gondjait, s a kölcsönös szeretet boldogságában feloldódó áldozatait.
A családból korán kiszakadó és külső munkában lefoglalt mai leánynak ezt a jövő hivatására előkészítő lélekalakítását kívánja szolgálni ez a könyv, már amennyire a holt betűkön keresztül éreztetni lehet a való életet.
A két főalak természetesen nem merítheti ki az asszonyéletnek minden formáját és lehetőségét, de két olyan típust ad, amelynek különböző életszakaszaiban önmagára ismerhet sok asszony és leány. A mellékszereplők futólag rámutatnak ugyan már lehetőségekre is, - jókra és rosszakra egyaránt - de részletesebb kifejtésben nem fértek el a könyv keretén belül. Csak rövid megjelenítésben vagy megemlítésben kaphattak helyet a leány- és asszonyéletnek egyéb olyan kérdései is, amelyek a közelmult idők komoly ifjúsági és pedagógiai irodalmában többé-kevésbbé már feldolgozásra találtak.
Munkáját a családokat megszentelő Úr Jézusnak és szűz Anyjának szent Szívébe ajánlja.
Budapest, 1942 Szeplőtelen Fogantatás-ünnepén
a szerző. Vissza

Tartalom

Bevezetés5
Kisleányok, nagy gondok7
Tisztító tűzben35
Új élet65
A kapun túl...93
"Nagy titok ez..."131
Az ördög nem alszik!153
Őszi problémák193
Érdemes volt!237

Gerely Jolán

Gerely Jolán műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gerely Jolán könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem