1.039.832

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszerek fizikai kémiájának néhány kérdése

Élelmiszeripari Szakmérnöki Szak I. évf. részére/Kézirat

Szerző
Lektor

Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 116 oldal
Sorozatcím: Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Kar, Szakmérnöki tagozat, Mérnöki Továbbképző Intézet kiadványa
Kötetszám: 2
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat. Tankönyvi szám: J 6-107.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Kolloidika
Hidratáció4
A hidratáció általános kérdései4
Néhány fontosabb az élelmiszerekben előforduló vegyület hidratációja12
Emulziók16
Az emulziók keletkezésének előfeltételei16
Emulziók keletkezése és előállítása18
Az emulziók stabilitása22
Az emulziók jellege. Az emulziók átcsapása29
Az emulziók diszperzitásfokának és stabilitásának megállapítása31
Emulgeáló szerek33
Néhány élelmiszeripari emulzió36
Habok37
A habok keletkezése és a keletkezésüket befolyásoló tényezők38
A habok állandósága41
A habzóképesség és a hab állandóságának mérése46
Habképző anyagok47
Habgátlás, habzásgátló anyagok48
A habok élelmiszeripari jelentősége49
Gélek52
A gélszerkezet kialakulása53
A szól-gél átalakulás néhány kérdése56
Gélek képződése xerogélekből. Duzzadás58
Szinerézis60
Peptizálás63
Néhány élelmiszeripari gyakorlatban jelentős gélrendszer66
Reológia72
Reológiai alapismeretek73
A deformációk fajtái, ideális reológiai testek73
Ideális reológiai testek, a reológia alapegyenletei75
Reológiai modellek77
Idealizált komplex reológiai testek78
Reológiai mérési módszerek és műszerek83
Egyes kolloid rendszerek reológiai tulajdonságai84
Emulziók reológiai tulajdonságai84
Gélek reológiai tulajdonságai89
Egyes élelmiszeripari nyersanyagok és késztermékek reológiai tulajdonságai93
Malom sütő- és tésztaipar93
Zsiradékok reológiai sajátságai101
Egyes tejipari termékek reológiája106
Édesipari termékek reológiája108
Egyes tartósítóipari termékek reológiája113

Dr. Lásztity Radomir

Dr. Lásztity Radomir műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Lásztity Radomir könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv