1.040.331

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Turistaúton Csehszlovákiában

Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Ibusz
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 36 oldal
Sorozatcím: Turistaúton
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 15 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Csehszlovák Szocialista Köztársaság területe 127 869 km2. Lakóinak száma meghaladja a 14 milliót. Történelmi kialakulása szerint három országrészre tagozódik: Csehország, székhelye: Prága,... Tovább

Előszó

A Csehszlovák Szocialista Köztársaság területe 127 869 km2. Lakóinak száma meghaladja a 14 milliót. Történelmi kialakulása szerint három országrészre tagozódik: Csehország, székhelye: Prága, Morvaország, székhelye: Brno (Brünn) és Szlovákai, székhelye: Bratislava (Pozsony).
A Cseh-medence síkságot képez, amelynek jelentős a mezőgazdasága. Szlovákia egy része ugyancsak mezőgazdasági jellegű, míg Morvaország és Szlovákia nagyobb része hegyes, főként ipari jellegű vidék. A Tátra egyes csúcsairól gyakran még nyáron sem tűnik el a hó. Az ország éghajlata általában közép-európai, évi átlagos hőmérséklete 9 °C körül van.
Csehszlovákia történelme a honfoglalás óta szinte egybekapcsolódik Magyarország történelmével. Szlovákia az első világháború befejezéséig - a Trianoni békekötésig - Magyarországhoz is tartozott. De Cseh- és Morvaország is évszázadokon keresztül részben hűbéri viszonyban volt Magyarországgal, részben pedig közös királyságot alkotott. Magyarország egykori királyai között számosan akadtak csehek: Mátyás király koronájához tartozott Csehország is, és az Osztrák-Magyar Monarchiának része volt nemcsupán Szlovákia, de Cseh- és Morvaország is. Így természetes, hogy Magyarország és Csehszlovákia népeinek számos közös történelmi emléke van. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem