A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Világjáró 2011. november

Utazási magazin - XI. évf. 11. szám/Burma

Szerkesztő

Kiadó: VUM Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 74 oldal
Sorozatcím: Világjáró
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Bevallom, meglepődtem. Egyszerre kellemesen és kellemetlenül. Még ki sem hevertük a 10 éves Világjáró jubileumi számának lapzártáját, parázs vita alakult ki Olvasóink között. Barátaink, ismerőseink... Tovább

Előszó

Bevallom, meglepődtem. Egyszerre kellemesen és kellemetlenül. Még ki sem hevertük a 10 éves Világjáró jubileumi számának lapzártáját, parázs vita alakult ki Olvasóink között. Barátaink, ismerőseink személyesen adtak hangot véleményüknek, törzsolvasóink e-mail-ben és a Facebook-on ecsetelték nézeteiket a megújult magazinnal kapcsolatban. Több ezren fejtették ki véleményüket, és ennek őszintén örülünk.
A belső arculati és tartalmi változásoknak a túlnyomó többség kifejezetten örült, az eredeti címlap lecserélését viszont a legtöbben sérelmezték. Ezért aztán úgy döntöttünk, hogy szavazást indítunk a kérdésről. Elvégre demokráciában élünk! Hová lennénk, ha pont nem azokra hallgatnánk, akik olvassák a Világjárót? És szeretik - mert bizony sok megszólalás egyenesen szenvedélyesre sikerült.
Úgy tűnik, hiába élünk folyton változó világban, a változást magát nem mindig szeretjük. S talán éppen azért, mert életünk sok területén állandóan alkalmazkodnunk kell valami újhoz, váratlanhoz, nagy szükségünk van az állandóságra is. Ott, ahol ez nem gátolja előrejutásunkat.
Nincs túl sok értelme ragaszkodni egy javíthatatlanul elromlott házassághoz, egy elviselhetetlen munkahelyhez, egy tönkrement mosógéphez, egy kihízott nadrághoz, egy használhatatlan számítógéphez, évek hosszú sora óta felhalmozott kacatokhoz, esetleg rossz szokásainkhoz, bosszantó tulajdonságainkhoz. Ezek ugyanis akadályozzák, hogy javítsunk magunkon, kapcsolatainkon és életünkön.
De jó a családi szokásokat megtartani, az élvezetes elfoglaltságokhoz időnként vissza-visszatérni, a testünket, vagy lelkünket pihentető, elménket frissen tartó tevékenységeket újra és újra beiktatni rohanó életünkbe, azaz ragaszkodni valamihez, ami kellemes és jóleső, ami állandó.
Ezért aztán úgy döntöttünk, egyáltalán nem gond, ha győz a többségi vélemény. Szavazásra bocsátottuk hát a kérdést: maradjon az új, vagy vissza a régit? Elvégre Önnek írjuk a Világjárót, kedves Olvasó! Ha sokan ragaszkodnak a jól megszokott, eredeti Világjáró címlaphoz, miért ne hajtanánk fejet a nagytöbbség akarata előtt. Főként, hogy ez azt is jelenti: a Világjáró címlapja fontos karakterjeggyé vált az elmúlt 10 év alatt. Olyan értékké, aminek elvesztését sajnálnánk.
Ha gyakran idegtépő, állandó készültséget igénylő, stresszes világunkban nyújthatunk valami kellemesen állandót, ami legalább kis időre kivon bennünket a csúcsforgalomból, miért ne tennénk. Fogadják hát szeretettel a belül megújult, kívül viszont eredeti Világjáró novemberi számát! Köszönjük hozzászólásaikat, véleményüket, s továbbra is várjuk észrevételeiket - hogy régi címlappal és megújult tartalommal, de továbbra is Önöknek írhassuk a Világjárót! Vissza

Tartalom

12 A világ nyolcadik csodája
16 Aranycsúcsos pagodák erdeje
54 Őszi hangulat
64 Törzsi vendégek
30 Rejtőzködő gyöngyszemek
38 Misztikus memento
8 MI TÖRTÉNT IDEHAZA ÉS KÜLFÖLDÖN? - Hírvilág
28 GONDOLNÁ? - Elképesztő valóság
36 KÉKBÁLNA ESŐS UTAKON - Világjáró az utakon
44 HALÁLON TÚLI VÁNDORLÁS - Időutazó
48 TÚRÁK A FÖLD ALATT - Szezon
52 ÜNNEPRE HANGOLÓDVA - Programajánló
60 NAGY HALÁSZAT AZ ÖREG TAVON - Örökség
62 ERDÉLYTŐL DÉL-AFRIKÁIG - Kultúra
63 MŰSORAJÁNLÓ - Discovery Channel
72 JÁTÉK
74 ELŐZETES DECEMBER
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv