A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Fogalmazás munkalapok harmadikosoknak

Szerző
Grafikus
Lektor

Kiadó: ROMI-SULI Könyvkiadó és Továbbképző Műhely Kft.
Kiadás helye: Mogyoród
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 56 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 21 cm
ISBN: 963-488-207-2
Megjegyzés: Színes illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

"Fogalmazás munkalapok harmadikosoknak" címmel olyan kiadványt szeretnénk a kisiskolások kezébe adni, amely kedvet ébreszt gondolataink közlésére, és segítséget nyújt ahhoz, hogy mindezt az... Tovább

Előszó

"Fogalmazás munkalapok harmadikosoknak" címmel olyan kiadványt szeretnénk a kisiskolások kezébe adni, amely kedvet ébreszt gondolataink közlésére, és segítséget nyújt ahhoz, hogy mindezt az írásbeli szövegalkotás szabályai szerint tehessék meg.
Ez a munkafüzet elsősorban az elbeszélő fogalmazá írását próbálja segíteni, s ebben valamennyi harmadikos fogalmazás munkafüzethez hasonlít. Az elbeszélő fogalmazás mellett bevezeti a hír (tudósítás), a hirdetés és a meghívó műfaját is, de folyamatleírás és eseményképek összehasonlítása is szerepel fogalmazási gyakorlatként.
Munkalapunk abban különbözik markánsan - a ma forgalomban lévő - az alsós fogalmazást segítő kiadványok többségétől, hogy gazdag képanyaggal támogatott, következetesen végigvitt témaközpontúság jellemzi.
A 50 oldalon 15 fogalmazási téma kerül feldolgozásra. A 3-4 oldalas egységek általában egész oldalas színes eseményképpel kezdődnek, amelyek szóbeli és írásbeli szövegalkotásra egyaránt felhasználhatóak.)
Az ezt követő oldalon a feladatok a "nagy kép" eseményeihez kapcsolódnak. A két összetartozó oldal végén mindig egy-egy konkrét (címjavalatot is tartalmazó) fogalmazás gyakorlatias előkészítésére kerül sor. Ez összesen 31 teljes fogalmazás elindítását jelenti, azaz szinte valamennyi tanítási hétre egy-egy fogalmazás írását ajánljuk fel...
Az oldalak alján lévő színes csíkban nagybetűvel Fogalmazási Témák, kisbetűvel pedig - igen gyakran - fogalmazási címjavaslatok szerepelnek. Az oldalak tetején lévő háttércsíkban az adott oldal témájához kapcsolódó szavakat, szókapcsolatokat sorolunk fel.
A fogalmazási tudnivalómk a kiadvány közepén egy 4 oldalas kiemelhető lapon találhatóak meg - a tőlünk megszokott - szemléletesen táblázatos formában példákkal illusztrálva. Ezeket a táblázatokat, valamintaz eseményképeket és képsorokat nagyított formában taneszközként is megjelentetjük a közeljövőben.
Abban a reményben bocsátjuk útjára új megközelítésű munkalapjainkat, hogy nemcsak harmadikosaink dolgoznak majd vele szívesen, hanem tanítóik is valódi segítséget kapnak belőle alsós fogalmazástanításunk gyakorlatának megújításához... Vissza

Tartalom

Ősz, iskola, tanulás4
Sütés-főzés (mese és valóság)8
Háziállatokról, vadállatokról12
Micimackó16
Születésnap20
Napirend24
Tél26
Magyar mondák, sport a jelenben29
Noé bárkája32
A trójai faló36
Mátyás király38
Tavasz42
Fordított világ46
Mese, varázslat50
Nyár54
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv