Témakörök



Lezárt aukciók


Horváth Krisztina: Olasz tészták

Hagyományos ételek - 400 szívből jövő recept

Szerkesztő
Horváth Krisztina
Fordító
Kajsza Krisztina
Grafikus
Selene Conti
Francesca Mazzini
Giulia Pianigiani
Mario Stoppele
Laura Toffaletti
Alexandra Kiadó (Pécs) ,
Fűzött kemény papírkötés , 383 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-357-478-2
Aukció vége:
2025-11-17 20:00

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Szép állapotú példány.
Színes illusztrációkkal.

Fülszöveg

Nincsen olasz konyha tészta nélkül - ezt bizonyára mindenki tudja. Ebben az átfogó, gyönyörűen illusztrált szakácskönyvben négyszáz hagyományos olasz recepten keresztül ismerkedhetünk meg a híres... Tovább

Fülszöveg

Nincsen olasz konyha tészta nélkül - ezt bizonyára mindenki tudja. Ebben az átfogó, gyönyörűen illusztrált szakácskönyvben négyszáz hagyományos olasz recepten keresztül ismerkedhetünk meg a híres pastával és kísérőivel: a finom ragukkal és mártásokkal, a zamatos zöldségekkel, a tenger gyümölcseivel és ínycsiklandó sajtokkal.
A tészták lenyűgöző méret- és formagazdagsága, a területenként variálódó alapreceptek az ízek kavalkádját eredményezik, és gondoskodnak arról, hogy az apró változtatások segítségével mindig új étellel lephessük meg szeretteinket.
A szívből jövő recepteknek és a különleges illusztrációknak köszönhetően e páratlan szakácskönyvet lapozgatva a napsütötte Itáliában érezhetjük magunkat. Keljünk hát útra az illatok és ízek szárnyán, s adjuk át magunkat az olasz konyha méltán világhírű örömeinek. Vissza

Tartalom

A tészta - az ízek és illatok diadala8
Miként határozzuk meg a receptekben előírt alapanyagok mennyiségét? Mennyi ideig főzzük a tésztát? A bevezető hasznos tanácsokkal lát el bennünket, és segít kiigazodni a tészták világában.
Tészta hercegnő és Mártás herceg frigye15
Ismerkedjünk meg a mártások változatos variációival a hagyományos olasz recepteken keresztül. A gondosan válogatott alapanyagokkal - például különleges paradicsomokkal vagy a fűszerek fifikás keveredésével - csodálatos ízorgia vár ránk. Bemutatunk néhányat a fűszernövények és paradicsomfajták közül.
A nagymama raguja - hagyományos receptek35
A népszerű bolognai szósztól kezdve a pikáns fácán- és őzragun keresztül a kevésbé ismert romagnai raguig a legízletesebb és legeredetibb receptek sorakoznak fel. Hasznos ismertetőt találhatunk a paprikák fajtáiról és a fűszerkert növényeiről.
Ahány hely, annyi tészta: a tartományok klasszikus ízei49
Fettuccine, bucatini, reginette, bigoli... csak néhány név a fejezet tésztagyűjteményéből. Az akár megyénként, városonként variálódó alapreceptek az ízek gazdagságát eredményezik, és gondoskodnak róla, hogy az apró változtatások segítségével mindig új étellel lepjük meg szeretteinket.
Tészta friss zöldségekkel a torkos sajtmester receptje szerint79
A különböző formájú és méretű tészták kiváló kísérői a friss, zamatos zöldségek: a paradicsom, cukkini, káposzta vagy éppen a tök; de megismerkedhetünk a gombákkal is, és megtudhatjuk, hogyan kell szakszerűen tisztítani és tárolni őket.
Tészta húsokkal: intenzív ízek133
A húsok szerelmeseire ínycsiklandó különlegességek várnak: találhatunk itt számtalan tésztaételt marhára, sertésre vagy éppen bárányra komponálva, és ha kedvünk támadna megbolondítani az ételt speciális fűszerekkel, válogathatunk a rozmaring- és a zsályafajták gyűjteményéből.
A tészta és a tenger: egy igaz szerelem169
Az olasz konyha elképzelhetetlen 1 tenger gyümölcsei és a kiváló halak nélkül. A receptek mellett ismertetőt is találhatunk a folyami halakról és a tengeri herkentyűkről.
Házitészta-költemények: rövid, hosszú és töltött tészták213
Kellő kalandvággyal mi magunk is nekiállhatunk elkészíteni a különböző méretű és érdekes formájú tésztákat az itt található alapreceptek és a fajtákra lebontott ismertetők segítségével. Megéri!
A kedvenc gombócok: gnocchik, malfattik és canederlik321
Rendkívül népszerű ételek a különböző alapanyagú gombócok, például a burgonyából készülő gnocchi vagy a kenyérből gyúrt canederli. Az izgalmas és változatos receptek mellett a burgonyafajtákkal és a vadon termő növényekkel is megismerkedhetünk.
Saját receptjeim362
Tárgymutató368
Vissza
Tétel sorszám:
198

Kikiáltási ár:
1 Ft
(Minimum licitlépcső: 1000 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
7.001 Ft Licitek száma: 7



Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!