| A tészta - az ízek és illatok diadala | 8 |
| Miként határozzuk meg a receptekben előírt alapanyagok mennyiségét? Mennyi ideig főzzük a tésztát? A bevezető hasznos tanácsokkal lát el bennünket, és segít kiigazodni a tészták világában. | |
| Tészta hercegnő és Mártás herceg frigye | 15 |
| Ismerkedjünk meg a mártások változatos variációival a hagyományos olasz recepteken keresztül. A gondosan válogatott alapanyagokkal - például különleges paradicsomokkal vagy a fűszerek fifikás keveredésével - csodálatos ízorgia vár ránk. Bemutatunk néhányat a fűszernövények és paradicsomfajták közül. | |
| A nagymama raguja - hagyományos receptek | 35 |
| A népszerű bolognai szósztól kezdve a pikáns fácán- és őzragun keresztül a kevésbé ismert romagnai raguig a legízletesebb és legeredetibb receptek sorakoznak fel. Hasznos ismertetőt találhatunk a paprikák fajtáiról és a fűszerkert növényeiről. | |
| Ahány hely, annyi tészta: a tartományok klasszikus ízei | 49 |
| Fettuccine, bucatini, reginette, bigoli... csak néhány név a fejezet tésztagyűjteményéből. Az akár megyénként, városonként variálódó alapreceptek az ízek gazdagságát eredményezik, és gondoskodnak róla, hogy az apró változtatások segítségével mindig új étellel lepjük meg szeretteinket. | |
| Tészta friss zöldségekkel a torkos sajtmester receptje szerint | 79 |
| A különböző formájú és méretű tészták kiváló kísérői a friss, zamatos zöldségek: a paradicsom, cukkini, káposzta vagy éppen a tök; de megismerkedhetünk a gombákkal is, és megtudhatjuk, hogyan kell szakszerűen tisztítani és tárolni őket. | |
| Tészta húsokkal: intenzív ízek | 133 |
| A húsok szerelmeseire ínycsiklandó különlegességek várnak: találhatunk itt számtalan tésztaételt marhára, sertésre vagy éppen bárányra komponálva, és ha kedvünk támadna megbolondítani az ételt speciális fűszerekkel, válogathatunk a rozmaring- és a zsályafajták gyűjteményéből. | |
| A tészta és a tenger: egy igaz szerelem | 169 |
| Az olasz konyha elképzelhetetlen 1 tenger gyümölcsei és a kiváló halak nélkül. A receptek mellett ismertetőt is találhatunk a folyami halakról és a tengeri herkentyűkről. | |
| Házitészta-költemények: rövid, hosszú és töltött tészták | 213 |
| Kellő kalandvággyal mi magunk is nekiállhatunk elkészíteni a különböző méretű és érdekes formájú tésztákat az itt található alapreceptek és a fajtákra lebontott ismertetők segítségével. Megéri! | |
| A kedvenc gombócok: gnocchik, malfattik és canederlik | 321 |
| Rendkívül népszerű ételek a különböző alapanyagú gombócok, például a burgonyából készülő gnocchi vagy a kenyérből gyúrt canederli. Az izgalmas és változatos receptek mellett a burgonyafajtákkal és a vadon termő növényekkel is megismerkedhetünk. | |
| Saját receptjeim | 362 |
| Tárgymutató | 368 |