Témakörök
Somló Tamás/Révész P. Anna: LGT (Somló Tamás által dedikált példány)

Nagy képes kottás emlékkönyv - A Locomotiv Gt összes dalának kottája és szövege

Szerkesztő
Révész P. Anna
Kapcsolódó személy
Somló Tamás
Adamis Anna
Frenreisz Károly
Barta Tamás
Laux József
Karácsony János
Locomusic Zeneműkiadó
Kiadói fűzött kemény papírkötés , 239 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN: 963-042-432-0
Aukció vége:
2021-10-24 20:00

Aukciós könyv adatai

[Budapest], [1992], Locomusic Zeneműkiadó (Kossuth Nyomda), 239 p. + [1] p., ill.

Aukciós jelenlegi példány részletes leirata

Somló Tamás zenész, az LGT énekese által dedikált példány. Első kiadás. LGT nagy képes kottás emlékkönyve. A Locomotív Gt összes dalának kottája és szövege. Szerkesztette: Révész P. Anna.
A címlapon Somló Tamás zenésznek, az LGT énekesének filctollal beírt dedikációja olvasható: "Szeretettel, üdvözlettel az egyik részwewő..... Somló Tamás".
A könyvet tervezte: Kemény György. Kottagrafika: Kottamester Bt. Szövegközti, színes és fekete-fehér, egész oldalas rajzokkal, fotókkal és kottákkal illusztrált, valamint tartalomjegyzékkel és betűrendes útmutatóval kiegészített emlékkönyv. A könyvet a Kossuth Nyomda nyomtatta.
Kiadói fűzött kemény papírkötésben lévő példány színes feliratos, színes illusztrációval ellátott címfedéllel, színes feliratos, illusztrált könyvgerinccel, színes, fényképpel illusztrált előzéklapokkal, tiszta belívekkel, színes illusztrációval és a kiadó emblémájával ellátott hátlappal, hiánytalan, megőrzött, gyűjtői állapotban.
A Locomotiv GT, röviden LGT (becézve Loksi) a magyar rockzene egyik legnagyobb hatású, egyéni hangzásvilággal rendelkező rock együttese. Az LGT együttes tagjai: Barta Tamás, Frenreisz Károly, Karácsony János, Laux József, Presser Gábor, Solti János, Somló Tamás.
A kötetet dedikáló zenész, Somló Tamás (Budapest, 1947. november 17. – Budapest, 2016. július 19.) énekes, basszusgitáros, szaxofonos, dalszerző, jogász. A Locomotiv GT énekese, számos sikeres dal szerzője. Az Állami Balettintézet Gimnáziumába járt, ahol fúvós hangszereken, zongorán és basszusgitáron is játszott. Itt ismerkedett meg "Charlie"-val is. Később Heinemann Sándornak, a "Royal Orfeum" tulajdonosának javaslatára átkerült az Állami Artistaképzőbe, ahol zsonglőr, akrobatika, tánc, balett, pantomim és karate volt a tananyag. Zenebohócként körbeutazta a világot a "Luxor" nevű csoportjával. Zenészként elsősorban a "Locomotiv GT" énekeseként, basszusgitárosaként, szaxofonosaként ismert, ahova Frenreisz Károly távozása után került be. Az "Atlas", az "Omega", a "Non-Stop" és a Kex együttesek tagja is volt. Az Omegában szaxofonosként Harmat Lászlót váltotta. Az LGT feloszlása után évekig Dániában zenélt, majd 1992-ben hazatért és sikeres szólókarrierbe kezdett. 2004-ben diplomát szerzett az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán.

Előszó

Lett egyszer 1 zenekar Amikor még volt vonaljegy és átszálló is, amikor Che Guevara volt a sztár, amikor a Riviera környéki egyetemekhez vezető utcák falán még ott volt a felirat és a lázadó... Tovább
Tétel sorszám:
176

Kikiáltási ár:
1 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
27.000 Ft Licitek száma: 26Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!