TémakörökLezárt aukciók


Habe, Hans: Mint hajdan Dávid (aláírt példány)

Izráeli élmény-beszámoló

Szerző
Hans Habe
Fordító
Gréda József
Zohar Publishing Co. Ltd. (Tel-Aviv)
Kiadói varrott papírkötés , 314 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 22 cm x 14 cm
ISBN:
Aukció vége:
2022-10-23 20:00

Aukciós tétel adatai

Tel-Aviv, é. n., Zohar Publishing Co. Ltd. (Bin Nun Nyomda, Tel-Aviv), 314 p + [5] p.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Emigrációs kiadás. Mint hajdan Dávid. Izraeli élmény-beszámoló. Írta: Hans Habe. Fordította: Gréda József.
Az előlapon a szerző, Hans Habe tollal beírt aláírása látható.
A fedőlapot tervezte: Stephan Jordan. Dán Ofry előszavával, részletes tartalomjegyzékkel és könyvhirdetésekkel kiegészített kötet. Az előlap hátoldalán ajándékozási, a címlapon tulajdonosi bejegyzés található. Nyomtatta a Bin Nun Nyomda Tel-Aviv-ban.
Kiadói varrott papírkötésben lévő példány két színnel feliratozott, fekete-fehér fényképpel illusztrált címfedéllel, két színnel feliratozott, illusztrált, javított könyvgerinccel, az utolsó oldalon korrektúrával, a szöveges hátlapon két fekete-fehér fényképpel, hiánytalan állapotban.
A szerző, Hans Habe /szül. Békessy János/ (Budapest, 1911. február 12. – Locarno, 1977. szeptember 30.) író, újságíró, publicista. A Bécsi Egyetemen német filológiát, Heidelbergben jogot tanult. 1929-től a "Wiener Sonn und Montagzeitung"-nál dolgozott riporterként. Ezt követően Genfben a "Geneve Presse Service" kiadó tulajdonosa és szerkesztője, majd a "Prager Tageblatt" és a "Neue Wiener Journal" népszövetségi tudósítója lett. 1944-től a "Radio Luxemburg" és a "12. Amerikai Hadsereg Hangja" rádió igazgatói tisztségét töltötte be. Európába a háború befejezése után mint az amerikai hadsereg sajtótisztje tért vissza. Később Németországban a "Neue Zeitung", a "Münchener Illustrierte", a "Sonntagzeitung", illetve az "Echo der Woche" főszerkesztőjeként, majd a "Welt am Sontag" hírmagyarázójaként tevékenykedett. 38 regénye jelent meg, a legtöbbet különböző világnyelvekre is lefordították.

Előszó

"Tulajdonképpen 1948 óta készültem Izráelbe látogatni. Mindig szerettem volna jönni, de állandóan valami tudatalatti félelem volt bennem. Hogy a valóság igazolja-e majd az álmokat? Az idealizált... Tovább

Előszó

"Tulajdonképpen 1948 óta készültem Izráelbe látogatni. Mindig szerettem volna jönni, de állandóan valami tudatalatti félelem volt bennem. Hogy a valóság igazolja-e majd az álmokat? Az idealizált képet. Most azonban már nem halaszthattam tovább. Hajóra ültünk és itt vagyunk..." 1970 áprilisában jegyeztük fel ezeket a szavakat a telavivi Hilton halljában, ahol interjut készítettünk Hans Habeval. A Mester akkor már két hete tartózkodott Izráel földjén. Hűséges élettársa, felesége, Balla Lici, az egykor ünnepelt budapesti primadonna kíséretében bejárta az országot keresztül-kasul. "Azt kérdezi, milyenek az impresszióim? Istenem, ha én ezt így hirtelenében szavakba önthetném...Többet, sokkal többet kaptunk, mint amit elképzeltünk. A valóság messze felülmúlta álmainkat. Ma teljes bizonyossággal tudom, hogy Izráel a hit, a lelkesedés, a pozitív értékek utolsó fellegvára egy olyan világban, amelyben az emberek szinte semmiben sem hisznek. Vissza

Tartalom

Hans Habe és Izráel (Dán Ofry)9
A komisszár cigarettája17
Gárfinkel Izsák hazatérése24
Egy nap, mely annyi mint egy év34
A gyöngéd kéz44
Háború és légszabályozó57
Bombázzák Mickey Mouse-t66
Jó hírek Názáretből73
Erődítmény és varázshegy85
Krisztus Izráelben101
Lemondás a szeretetről110
Jád Vásém126
Kilenc mérő bánat135
Jeruzsálemi napló145
Aba Evennél152
Üdv neked, rabbi!159
Incidens a mecset mellett165
Galambok és sólymok176
Reggeli az erkélyen188
Találka a jövővel197
Kísértés a sivatagban216
A Negev-művelet236
Árnyak a part fölött249
A hihetetlen város259
Különálló lapok272
Haladás és haldoklás281
Baba a jászolban286
Két tiszt289
Csak Izráel ellen293
Döntés Izráelben299
A távolból311
Az üdvözlő beszéd315
Vissza
Tétel sorszám:
077

Kikiáltási ár:
1 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
8.000 Ft Licitek száma: 23Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!