TémakörökLezárt aukciók


Kiss István, Dr.: A Magyarországon előforduló halak, kétéltűek és hüllők (Marián Miklós ornitológusnak dedikált példány)

Szerző
Dr. Kiss István
Lektor
Pintér Károly
Dr. Korsós Zoltán
Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar (Gödöllő) ,
Kiadói tűzött papírkötés , 140 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Aukció vége:
2022-10-23 20:00

Aukciós tétel adatai

Gödöllő, 1989, Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar Állattani és Vadbiológiai Intézet Állattani és Ökológiai Tanszék (GATE Oktatástechnikai Osztály Sokszorosító Üzeme), 140 p., ill.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Szerző által dedikált példány. A Magyarországon előforduló halak, kétéltűek és hüllők. Egyetemi jegyzet. Írta: dr. Kiss István egyetemi adjunktus.
A címlapon a szerző, dr. Kiss István tollal beírt, névre szóló dedikációja olvasható: "Marián Miklósnak tisztelettel Kiss István"
A dedikáció címzettje: Marián Miklós (1914–2011) biológus, zoológus, ornitológus, a szegedi Móra Ferenc Múzeum természettudományi gyűjteményének vezetője (1957-74). Biológusként zoológiai, ökológiai és faunisztikai vizsgálatokat végzett előbb Somogyban (Baláta-láp), majd a Tisza vidékén. Feldolgozta a Tisza és az alföldi szikes tavak kétéltű és hüllő faunáját, illetve értékes munkát végzett a tiszai árterek madárpopulációinak dokumentációjában.
Irodalom- és tartalomjegyzékkel, valamint névmutatóval kiegészített kötet.
Kiadói tűzött papírkötésben lévő példány feliratos, illusztrált címfedéllel, feliratozatlan könyvgerinccel, tiszta belívekkel, hiánytalan állapotban.
A kötet szerzője Kiss István (1954–) biológus, zoológus, a Magyar Biológiai Társaság és a Magyar Ökológusok Tudományos Egyesülete tagja, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Állattani Tanszékének tanára, az Állattani Közlemények és a Természetvédelmi Közlemények c. folyóiratok szerkesztőségi tagja.

Előszó

A jegyzet a hazánkban előforduló hal-, kétéltű- és hüllőfajok elkülönítését és jobb megismerését kívánja elősegíteni. nem a szűkebb szakterületként e fajokkal foglalkozó kutatóknak, hanem... Tovább

Előszó

A jegyzet a hazánkban előforduló hal-, kétéltű- és hüllőfajok elkülönítését és jobb megismerését kívánja elősegíteni. nem a szűkebb szakterületként e fajokkal foglalkozó kutatóknak, hanem elsősorban mindazon oktatási intézményekben tanuló hallgatók számára készült, ahol az állatfajok ismerete a tananyag szerves része, ahol e csoportok képviselőivel például a terepgyakorlatokon találkoznak. Az adott oktatási intézményben kiadásra kerülő kötelezően ismerendő fajok jegyzéke alapján e jegyzet a változó igényeknek megfelelően is használható... Vissza

Tartalom

Halak (pisces) és körszájúak (cyclostomata)
A fajok rendszertani besorolása 6
Az osztályok, rendek és családok elkülönítése 10
A fajok elkülönítése és jellemzésük 17
Kétéltűek (amphibia)
A fajok rendszertani besorolása 76
A rendek és családok elkülönítése 77
A fajok elkülönítése és jellemzésük 79
A kétéltűek petéinek elkülönítése 98
A kétéltűek lárváinak elkülönítése 101
Hüllők (reptilia)
A fajok rendszertani besorolása 108
A rendek és családok elkülönítése 109
A fajok elkülönítése és jellemzésük 112
Irodalomjegyzék 133
Névmutató
Névmutató a magyar nevekhez 135
Névmutató a tudományos nevekhez 138 Vissza
Tétel sorszám:
114

Kikiáltási ár:
1 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
20.300 Ft Licitek száma: 36Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!