Lezárt aukciók


Korniss Péter: Múlt idő (Balla Demeternek dedikált példány)

Szerző
Korniss Péter
Corvina Kiadó (Budapest) ,
Kiadói fűzött kemény papírkötés , 120 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 30 cm x 23 cm
ISBN: 963-13-0732-8
Aukció vége:
2022-10-23 20:00

Aukciós tétel adatai

Budapest, 1979, Corvina Kiadó (Athenaeum Nyomda, Bp.), [124] p., ill. (fekete-fehér fotók)

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Korniss Péter által dedikált példány. Első kiadás. Múlt idő. Az album fotóit Korniss Péter készítette.
A könyv [8.], a tartalommutatót követő oldalán Korniss Péter fotóművész tollal beírt, névre szóló dedikációja olvasható: "Balla Demeternek, a magyar fotográfia egyik igaz mesterének őszinte tisztelettel Korniss Péter 1995. augusztus 28."
A dedikáció címzettje Balla Demeter (Szentes, 1931. május 4. – Budapest, 2017. november 5.) a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar fotográfus, érdemes művész.
Fekete-fehér, részben egész oldalas fényképekkel gazdagon illusztrált, tartalommutatóval és a képek készítésnek helyszínét és időpontját közlő listával kiegészített fotóalbum. Nyomtatta az Athenaeum Nyomda Budapesten.
Kiadói fűzött kemény papírkötésben lévő példány feliratos, fekete-fehér fotóval illusztrált címfedéllel és hátlappal, feliratos könyvgerinccel, tiszta belívekkel, hiánytalan, jó állapotban.
A kötet dedikálója Korniss Péter (Kolozsvár, 1937. augusztus 4. –) a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Pulitzer-emlékdíjas fotográfus, a Magyar Fotóművészek Szövetsége tagja, 1961-től 1991-ig a Nők Lapja ismert fotóriportere és képszerkesztője. Fotóművészként csaknem két tucat albumot jegyez, munkásságának középpontjában az eltűnőben lévő erdélyi és magyarországi paraszti életmód dokumentarista ábrázolása áll. Emellett ismert A vendégmunkás című szociografikus fotókönyvéről is, amelyben egy Tiszaeszlár és Budapest között ingázó vendégmunkás életét mutatta be.

Fülszöveg

"Ideje van a születésnek és ideje a meghalásnak, ideje az ültetésnek, ideje annak kiszaggatásának a mi ültettetett. Ideje van a sírásnak és ideje a nevetésnek, ideje a jajgatásnak és ideje a... Tovább

Fülszöveg

"Ideje van a születésnek és ideje a meghalásnak, ideje az ültetésnek, ideje annak kiszaggatásának a mi ültettetett. Ideje van a sírásnak és ideje a nevetésnek, ideje a jajgatásnak és ideje a szökdelésnek. Ideje van a kövek elhányásának és ideje a kövek egybegyűjtésének, ideje az ölelgetésnek és ideje az ölelgetéstől való távozásának. Ideje van a keresésnek és ideje a vesztésnek, ideje a megőrzésnek és ideje az eldobásnak."
(Ótestamentum. A prédikátor könyve) Vissza
Tétel sorszám:
124

Kikiáltási ár:
1 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
30.000 Ft Licitek száma: 44Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!