TémakörökLezárt aukciók


Erőss Zsolt: A Békási-szorostól a Mount Everestig (Erőss Zsolt és Nedeczky Júlia által aláírt példány)

Erőss Zsolt fotóalbuma

Szerkesztő
Rados Richárd
Fotózta
Erőss Zsolt
Magus Design Studio (Budapest) ,
Kiadói varrott papírkötés , 95 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN: 963-862-7565
Aukció vége:
2022-10-23 20:00

Aukciós tétel adatai

Budapest, 2002, Magus Design Studio kiadása (Kaposvári Nyomda Kft., Kaposvár), 95 p.; ill.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Erőss Zsolt és Nedeczky Júlia által aláírt példány. Első kiadás. A Békási-szorostól a Mount Everestig. Erőss Zsolt fotóalbuma. Szerkesztette Rados Richárd.
A bemutatkozó oldalon, Erőss Zsolt és Nedeczky Júlia hegymászó tollal beírt, jól olvasható aláírása látható.
Színes, feliratozással ellátott fotókkal gazdagon illusztrált, az album végén térképvázlatokkal ellátott kiadás. Az albumot a Kaposvári Nyomda Kft. nyomtatta Kaposvárott.
Kiadói varrott papírkötésben lévő példány feliratozott, színes fotóillusztrációval ellátott címfedéllel, feliratos könyvgerinccel, tiszta, műnyomópapíros belívekkel, feliratozott, színes fotókkal ellátott hátlappal, hiánytalan, megkímélt, jó állapotban.
A fotóalbum készítője és egyik aláírója, Erőss Zsolt (1968-2013) erdélyi születésű, tragikus sorsú, magyar hegymászó, aki első magyarként mászta meg a Föld legmagasabb hegyét, a híres Csomolungmát. A lenyűgözően izgalmas fotóalbuma dokumentuma egy a hegymászás iránt elkötelezett, kitartó, megszállott hegymászó grandiózus, nem mindennapi küzdelmének.

Fülszöveg

"A hegymászók a hétköznapokban normális embereknek tűnhetnek..." - írja könyve első oldalain Erőss Zsolt, az egyetlen magyar Hópárduc. Persze nem meglepő, hogy ilyeneket ír, hiszen Ő maga igazából... Tovább

Fülszöveg

"A hegymászók a hétköznapokban normális embereknek tűnhetnek..." - írja könyve első oldalain Erőss Zsolt, az egyetlen magyar Hópárduc. Persze nem meglepő, hogy ilyeneket ír, hiszen Ő maga igazából nincs is ott - a hétköznapokban. Emlékezik vagy tervez. Elképzeli, elmeséli a hegyet, és ha már képbekerült, meglát rajta egy járatlan útvonalat...
"... Nagyon felgyorsulok, fékeznék, de hiába! Sebességem továbbra is ijesztő, s néhány bukfenc-pörgés-zuhanás után már nem is próbálkozom többet. Jó erősen marokra fogom a jégfejszéimet, hogy belém ne álljanak, és próbálok minél "kényelmesebben" csúszni. Iszonyú kemény sziklát érzek, néhány pörgés a kuloár irányába, és puhább a talaj. Mikor hason, fejjel előre kerülök, felfedezem, hogy így a legkényelmesebb csúszni, és nagyszerű a kilátás is. Ugratók, bukfencek után mindig visszatérek a "kényelmes" helyzetbe, a figyelem a jövőt..."
Igen a hegymászó történetei teljesen normális álmoknak tűnhetnek a hétköznapokból nézve. De Erőss Zsolt az a hegymászó, aki mindig a szépet, az emberfeletti szépet látja meg elsőként. Ezért látta meg közülünk elsőként Ő a világ tetejét. Álmainkat meséli el ebben a könyvben, a csúcsról visszatérve. Ő járt ott, így gyönyörű képei nem csak illusztrációk. Vissza
Tétel sorszám:
048

Kikiáltási ár:
1 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
24.500 Ft Licitek száma: 49Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!