Lezárt aukciók


Maugham, W. Somerset: The sacred flame (dedikált példány)

A Play in Three Acts

Szerző
W. Somerset Maugham
Doubleday, Doran & Company, Inc. (New York) ,
Kiadói egészvászon kötés , 195 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Angol 
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Aukció vége:
2023-05-28 20:00

Aukciós tétel adatai

Garden City, New York, 1928, Doubleday Doran & Company Inc. (Country Life Press, Garden City, New York), [4] p. + 187 p.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Első kiadás. The sacred flame. A Play in Three Acts. By W. Somerset Maugham. / A szent láng. Színdarab három felvonásban. Írta: W. Somerset Maugham.
Az előzéklapon a szerző, W. Somerset Maugham tollal beírt, névre szóló, francia nyelvű dedikációja olvasható: "Pour M. E. S. W. Somerset Maugham. / M. E. S.-nak W. Somerset Maugham".
A szerző műveinek jegyzékével kiegészített kötet. Nyomtatta a Country Life Press, New Yorkban.
Kiadói egészvászon kötésben lévő példány, feliratos címfedéllel, sérült feliratos könyvgerinccel, néhány oldalon ceruzás aláhúzással és bejegyzéssel, körbevágatlan belívekkel,  hiánytalan állapotban.
"...Maugham olyan magasságokra érkezett el új darabjával, amelyeket csak nagyon keveseknek adatott meg elérni és darabja talán túlságosan keménynek is látszik a felületes szemlélő előtt, mert az az acél, amelyből a Szent Láng készül, a legnemesebb angol termékek közül való. A darab cselekménye tiszta és világos, szereplői élettől duzzadó, húsból-vérből formált emberek, a drámai feszültség pedig mindvégig lebilincseli a közönséget, a darab vége pedig igazolja mindazt, ami előzőleg történt..." - írta a műről a Magyar Hirlap (1929. február 12./39. évfolyam/35. szám).
A szerző, William Somerset Maugham (Párizs, 1874. január 25. – Nizza, 1965. december 16.) angol regényíró, elbeszélő és drámaíró. Rendkívül termékeny írónak számított, volt olyan év, amikor a Londoni színházak egyszerre három színdarabját is játszották. Munkáit a világos stílus, a változatos helyszínek és az emberi természet alapos ismerete jellemzi, legtöbb regénye
az életből vett karaktereken alapul.

Előszó

Tovább

Előszó


Vissza
Tétel sorszám:
140

Kikiáltási ár:
1 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
240.000 Ft Licitek száma: 33Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!