Lezárt aukciók


Jókai Mór: Erdély aranykora (aláírt példány)

Regény

Szerző
Jókai Mór
Révai Testvérek (Budapest) ,
Kiadói egészvászon sorozatkötés (Gottermayer) , 282 oldal
Sorozatcím: Jókai Mór összes művei - Nemzeti kiadás
Kötetszám: 1
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Aukció vége:
2023-05-28 20:00

Aukciós tétel adatai

Budapest, 1894, Révai Testvérek, 282 p. + [1] p. + [1] t.: ill.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Szerző által aláírt példány. Jókai Mór Összes Művei. Nemzeti díszkiadás. No.: I. kötet.
Erdély Aranykora. Regény. Írta: Jókai Mór.
A címlapkép alatt a szerző, Jókai Mór tollal beírt, jól olvasható aláírása látható.
Közrebocsátja a Jókai Mór Ötven Éves Írói Jubileuma Alkalmából Alakult Bizottság. Jókai Mór fekete-fehér, hártyapapírral védett portréjával (Pest, Horowitz) illusztrált, valamint részletes tartalomjegyzékkel kiegészített kiadás. Kötötte Gottermayer Nándor Könyvkötői Műintézet, Budapesten.
Kiadói egészvászon Gottermayer sorozatkötésben lévő példány aranyozott feliratozású, díszített címfedéllel és könyvgerinccel, színes, mintás, kiadói előzéklapokkal, mintázott lapélekkel, hátlapon a kötészet feltüntetésével, hiánytalan állapotban.
A szerző, Jókai Mór (Komárom, 1825. február 18. – Budapest, 1904. május 5.) író, újságíró, politikus, a "Márciusi Ifjak" egyike. Első regényének a "Hétköznapok"-nak a sikere után az írásnak szentelte az egész életét. A "Pesti Füzetek", majd az "Életképek" szerkesztője volt. Az "Életképek" az idők folyamán egyértelműen politikai lappá alakul át. Jókai ebben cikkeivel a nemzeti politikát támogatja a "Szabadság, egyenlőség, testvériség" eszméjének jegyében. Az "Életképek" után a "Pesti Hírlap" szerkesztését vállalta el, majd megindította az "Esti Lapokat", a radikálisok főorgánumát. A forradalom bukása után Jókai tevékenységét többnyire a "Vasárnapi Újságnak" szentelte, ami ugyan eszmeiségben megegyezett a nagy író gondolataival, de a lapnak politikai okokból a szerkesztője nem lehetett. A 19. századi magyar irodalom rendkívüli népszerűséget elérő, nagy regényírója volt, gazdag és tartalmas életművet hagyott hátra. Regényeinek befogadását, értelmezését a keletkezésüktől az utóbbi évtizedekig a realista és a romantikus stílus kettőssége határozta meg; e két irodalmi stílus ötvözése tette Jókait "a magyar nemzet íróóriásává".

Előszó

Részlet a könyvből: Mielőtt átlépnők a Királyhágót, búcsúzzunk el egy tekintettel Magyarországtól. Egy jelenetet fogok előtökbe rajzolni, mely félig vaksors, félig mysterium, - félig vigalom,... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből: Mielőtt átlépnők a Királyhágót, búcsúzzunk el egy tekintettel Magyarországtól. Egy jelenetet fogok előtökbe rajzolni, mely félig vaksors, félig mysterium, - félig vigalom, félig gyász. Egy pillanatnyi véletlen, s mégis egy-egy század fordulópontja. Lelkemet nyomja a fölidézett események súlya, a megjelenő elmult idők alakjai elvakítják szemeimet. Vajha kezeim elég erősek legyenek visszaadni azt, a mit a lélek a bűvtükörben látott! Vissza

Tartalom

I. Egy vadászat 1666-ban 1
II. Az ebesfalvi ház 20
III. Kényszeritett fejedelem 29
IV. Egy lakoma a magyar fejedelemnél 39
V. Bodola-vár 47
VI. A nagyszőlősi ütközet 59
VII. A fejedelemnő 74
VIII. Azraele 91
IX. A fejedelem és minisztere 113
X. A czirkáló 133
XI. Sange Moarte 144
XII. Egy főúr a XVII. században 166
XIII. Az éji harcz 185
XIV. Törvényszék lakoma mellett 202
XV. A gyula-fehérvári országgyűlés 210
XVI. A liga 223
XVII. Egy csókért egy halál 231
XVIII. A feleség és az odaliszk 242
XIX. Az itélet 274 Vissza
Tétel sorszám:
102

Kikiáltási ár:
1 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
650.100 Ft Licitek száma: 155Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!