Lezárt aukciók


Kertész Imre: Sorstalanság (többszörösen aláírt kis példányszámú ritkaság, DVD és filmes kellék melléklettel keretben)

Kapcsolódó személy
Kertész Imre
Koltai Lajos
Nagy Marcell
Papír , 1 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 54 cm x 44 cm
ISBN:
Aukció vége:
2023-05-28 20:00

Aukciós tétel adatai

Kertész Imre: Sorstalanság

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Kertész Imre, Koltai Lajos és Nagy Marcell által aláírt, eredetileg a Sorstalanság c. film egyik támogatója részére készült kispéldányszámú ritkaság.
A tétel tartalmazza Kertész Imre Nobel-, József Attila- és Kossuth-díjas író, műfordító; Koltai Lajos a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar operatőr, rendező, érdemes művész, Az Oscar-díjas Mephisto (1981) operatőre; illetve Nagy Marcell operatőr, színész, fotográfus tollal írt aláírását, valamint a Sorstalanság c. film DVD-jét és egy a filmben használt kelléket, egy aranyozott héber felirattal ellátott kipát (sábeszdekli).
A ritkaság egy jó állapotú, igényes fa képkeretben található, melynek hátlapjára fel lett ragasztva a Sorstalanság c. könyv borítója (Magvető), egy Kertész Imrét ábrázoló színes kép, valamint Darvas Iván Sorstalanság, részletek a regényből c.  2003-as előadásának műsorfüzetéről készült fénymásolat.

A Sorstalanság az irodalmi Nobel-díjas Kertész Imre regénye, melyet először 1975-ben adtak ki. Az önéletrajzi ihletésű mű egy 15. évében járó magyar zsidó fiúról, Köves Gyuriról szól, aki megjárta az auschwitzi és buchenwaldi koncentrációs táborokat. A könyvből készítettek egy azonos című filmdrámát, ami 2005-ben került bemutatásra. A filmet Koltai Lajos rendezte, a forgatókönyvet Kertész Imre írta, a főszerepet pedig Nagy Marcell játszotta. Elkészültekor a legnagyobb költségvetésű magyar film volt, megközelítőleg 2,5 milliárd forintos büdzsével.

A Sorstalanság c. könyv szerzőjéről bővebben:
Kertész Imre (Budapest, 1929. november 9. – Budapest, 2016. március 31.) Nobel-, József Attila- és Kossuth-díjas író, műfordító. A "Világosság", majd az "Esti Budapest" munkatársa, de gyári munkásként, a Kohó- és Gépipari Minisztérium Sajtóosztályának munkatársaként is dolgozott, mielőtt szabadfoglalkozású író és műfordító lett. Az 1955 és 1960 között létrejött írásaiban született meg az 1960-tól 1973-ig írt első regénye, a Sorstalanság gondolati alapanyaga. A Sorstalanság végül 1975-ben jelent meg először a budapesti Szépirodalmi Könyvkiadónál, amit több remek regény is követett az évek során. De ne felejtsük el a szerző esszéit sem, amiknek fő problematikája a totalitarizmus emberének szabadsága. Az önkényuralomról és a holokausztról szóló, önéletrajzi ihletésű műveiért 2002-ben megkapta az irodalmi Nobel-díjat.
Tétel sorszám:
117

Kikiáltási ár:
1 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
66.000 Ft Licitek száma: 32Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!