Témakörök



Lezárt aukciók


Varga Sarolta: Pecsenyék és vadak készitése

54 kitünő sült és vad készitési módja

Szerző
Varga Sarolta
Szerkesztő
Ilosvai Hugó
Pfeifer Manó (Budapest)
Kiadói tűzött papírkötés , 32 oldal
Sorozatcím: Közhasznu könyvtár
Kötetszám: 5
Nyelv: Magyar 
Méret: 11 cm x 8 cm
ISBN:
Aukció vége:
2018-04-22 20:00

Aukciós tétel adatai

Budapest, é.n., Pfeifer Manó kiadása (Révai és Salamon Nyomda, Bp.), 32 p.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Közhasznu Könyvtár. Szerkeszti Ilosvai Hugó. No.: 5. kötet.
Pecsenyék és vadak készitése. 54 kitünő sült és vad készitési módja. Írta: Varga Sarolta.
Részletes tartalomjegyzékkel ellátott kiadvány. A hátlapon a "Közhasznu Könyvtár" kiadványainak számozott listájával. A kötetet a Révai és Salamon Nyomdája nyomtatta Budapesten.
Kiadói tűzött papírkötés nemzeti színű, kissé foltos, feliratozott címfedéllel és hátlappal, hiánytalan állapotban.

Előszó

Részlet: Pecsenyék. Pecsenyék alatt általánosságban sülteket értünk, a minők a marha-, borju-, sertés-, szárnyas- stb. sültek. A sütésnek többféle módja van, ilyenek a roston-, nyárson- és... Tovább

Előszó

Részlet: Pecsenyék. Pecsenyék alatt általánosságban sülteket értünk, a minők a marha-, borju-, sertés-, szárnyas- stb. sültek. A sütésnek többféle módja van, ilyenek a roston-, nyárson- és zsirban-, illetve lábasban-, serpenyőben-sütés... Vissza

Tartalom

Pecsenyék 3
Marhahusból készült pecsenyék:
1. Beef-steak 5
2. Egyszerü sült 6
3. Roast-beef 6
4. rostélyos 7
5. Sült vesepecsenye 8
6. Vagdalt sült 8
7. Vesepecsenye hártyában 9
Borjuhusból készült pecsenyék:
1. Bécsi szelet 10
2. Cotelette 11
3. Czomb 11
4. Frikandó 12
5. Skót pecsenye 12
6. Steak 12
7. Szelet bevonva (glasirt) 12
8. Szügye 13
9. Vagdalt borjupecsenye 13
10. Vese 14
Sertéssültek:
1. Beef-Steak 14
2. Bőrös sertés 15
3. Cotelette 15
4. Czomb 15
5. Gerincz 16
6. Köménymagos pecsenye 16
7. Malaczpecsenye 17
8. Sonkaszelet (Hamendegs) 17
9. Steak 17
Ürü- és báránypecsenyék:
1. Bárány bécsi szelet 18
2. Bárány fillet 18
3. Sült bárány 19
4. Töltött bárány 19
5. Sült ürü 19
6. Ürü cotelette 20
7. Ürünyelv 20
Szárnyasok:
1. Rántott csirke 21
2. Sült csirke 21
3. Töltött csirke 22
4. Galamb cotelette 22
5. Sült galamb 22
6. Töltött galamb 23
7. Sült kacsa 24
8. Nyárson sült kappan 24
9. Tüzdelt kappan 24
10. Sült liba 25
11. Sült pulyka 25
12. Töltött pulyka 26
Vadak 26 Vissza
Tétel sorszám:
346

Kikiáltási ár:
5.000 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
16.300 Ft Licitek száma: 53



Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!