TémakörökLezárt aukciók


Szendrei János, Dr.: Adatok a magyar viselet történetéhez

Könyvkötői félvászon kötés
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv:
Méret:
ISBN:
Aukció vége:
2018-04-22 20:00

Aukciós tétel adatai

Budapest, 1908, Az Archeológiai Értesítő külön kiadása (Franklin-Társulat Nyomdája, Bp.), 1 t. + 32 p. + XXIX. t.; ill.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Adatok a magyar viselet történetéhez. Írta: Dr. Szendrei János.
Különlenyomat az Archaeologiai Értesítő 1907-1908. évfolyamaiból. Egy színes (címlapkép) és huszonkilenc fekete-fehér, számozott, feliratozott képtáblával illusztrált kötet. A különlenyomatot a Franklin-Társulat Nyomdája nyomtatta Budapesten.
Könyvkötői félvászon kötés színes márványmintás fed- és hátlappal, aranyozott feliratos gerincvignette-val, az eredeti feliratozott, alakos-ábrás kartonpapír címfedél megtartásával, tiszta belívekkel, hiánytalan, megkímélt, jó állapotban.
A szerző művészettörténész, író, régész és történész. Széles érdeklődésére jellemző, hogy elmélyülten foglalkozott régészettel, címertannal, pecséttannal, nyelvészettel, irodalommal, képzőművészettel, viselettörténettel. Ez utóbbi érdeklődését jól bizonyítja ez az érdekes kötet, ami jól dokumentált, érdekes adalékokkal szolgál a magyar viselettörténet izgalmas kérdésköréhez.
Tétel sorszám:
320

Kikiáltási ár:
6.000 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
6.100 Ft Licitek száma: 2Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!