TémakörökLezárt aukciók


Széchenyi Zsigmond, Gróf: Két kecske

Védőborítós példány

Szerző
Gróf Széchenyi Zsigmond
Grafikus
Repcze János
Dr. Vajna és Bokor (Budapest) ,
Kiadói félvászon kötés , 195 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Aukció vége:
2018-04-22 20:00

Aukciós tétel adatai

Budapest, 1942, Dr. Vajna és Bokor kiadása (Athenaeum Nyomda, Bp.), 1 t. + 195 p. + [2] p.; ill.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Első kiadás. Két kecske. Írta: gróf Széchenyi Zsigmond.
Egy címlapképpel, szövegközti feliratozott, fekete-fehér fotókkal és rajzokkal illusztrált kötet. A címlapot tervezte és a záródíszeket rajzolta: Repcze János. A könyvet az Athenaeum Nyomda nyomtatta Budapesten.
Kiadói félvászon kötés aranyozott állat-ábrás címfedélképpel, feliratozott könyvgerinccel, tiszta belívekkel, hiánytalan állapotban, több színű, állatképes, gerincfeliratos, fülszöveges kiadói borítófedélben.
A kiváló vadász, gróf Széchenyi Zsigmond sajátos hangulatú, ragyogó humorral és természetszeretettel megírt könyve az írói életmű kiemelkedő darabja.

Előszó

Részlet a könyvből: "Hát ez bizony vékony kis könyv, mindössze két kecskényi. Nem is szól egyébről, ennél a két magányos kecskebaknál, melynek emlékére íródott. Két vén, ravasz, kecskeszakállú... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből: "Hát ez bizony vékony kis könyv, mindössze két kecskényi. Nem is szól egyébről, ennél a két magányos kecskebaknál, melynek emlékére íródott. Két vén, ravasz, kecskeszakállú bakkecskéről. Persze nem holmi szérűskertben mekegő, vagy domboldalban kolompoló szegény ember tehenéről. Sem arról a bizonyos közmondásosról, mely jól tud lakni káposztával, anélkül, hogy a káposztát elfogyasztaná. Nem. Ez a könyv két vadkecskéről szól. Hegyóriások nyaktörő sziklavilágában tanyázó, zergék ügyességén is túltevő kőszálikecskékről." Vissza

Fülszöveg

Széchenyi Zsigmond könyve két vadkecskéről szól. Hegyóriások sziklavilágában tanyázó zergék ügyességén is túltevő kőszálikecskéről.
A kiváló vadász útleírásaiban ezek a kecskék nem... Tovább

Fülszöveg

Széchenyi Zsigmond könyve két vadkecskéről szól. Hegyóriások sziklavilágában tanyázó zergék ügyességén is túltevő kőszálikecskéről.
A kiváló vadász útleírásaiban ezek a kecskék nem szerepelnek, pedig ezeket igen nagyra becsüli, és vadászmultja legértékesebb emlékei közé sorolja a szerző. Eddig azért nem volt szó róluk, mivel az egyiket Afrikába menet - Európában lőtte, a másikat Indiából jövet - Afrikában. Széchenyi Zsigmond pompás magyar nyelvezetének ragyogó humora, színesen szövi át minden mondanivalóját. Vissza
Tétel sorszám:
318

Kikiáltási ár:
8.000 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
22.000 Ft Licitek száma: 9Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!