TémakörökLezárt aukciók


Aristoteles: Nikomachosi ethika I-II. (számozott példány)

I-V. könyv/VI-X. könyv/Védőborítós példány

Szerző
Aristoteles
Szerkesztő
Balogh József
Moravcsik Gyula
Vladár Gábor
Radvánszky Antal
Huszti József
Fordító
Szabó Miklós
Lektor
Ivánka Endre
Parthenon a Klasszikus Műveltség Barátainak Egyesülete-Franklin-Társulat Magyar Irodalmi Intézet és Könyvnyomda ,
Kiadói egészvászon kötés , 559 oldal
Sorozatcím: A Parthenon kétnyelvű klasszikusai
Kötetszám: 3-4
Nyelv: Magyar  Ógörög 
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Aukció vége:
2018-04-22 20:00

Aukciós tétel adatai

Budapest, 1942, Parthenon a Klasszikus Műveltség Barátainak Egyesületének kiadása (Franklin-Társulat Magy. Irod. Intézet és Könyvnyomda, Bp.), 1 t. + XX p. + 273 p. + [1] p.; 266 p.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Számozott kiadvány. Parthenon Kétnyelvű Klasszikusai: III-IV. kötet. Aristoteles Nikomachosi Ethika I-II. (külön kötetekben). Magyar-ógörög két nyelvű kiadás. Fordította és magyarázta: Szabó Miklós.
Első kötet: I-V. könyv. 1 t. + XX p. + 273 p. + [1] p.
Második kötet: VI.-X. könyv. 1-266 p.
"E mű a Parthenon-Egyesület kiadásában megjelenő Parthenon Klasszikusok harmadik és negyedik kötete. A könyvsorozat kiadói gondozását és nyomdai előállítását a Franklin-Társulat végzi. A kötetből ezer számozott példány készült. Ez a 611. számú kötet."
A szerző fekete-fehér arcképével (Bécs, Kunsthistorisches Muzeum), szerzői bevezetéssel, számozott lábjegyzetekkel, tartalmi áttekintéssel és betűrendes névmutatóval ellátott kötet. A könyvsorozat kiadói gondozását és nyomdai előállítását a Franklin-Társulat végezte.
Kiadói egészvászon kötés szürke előzéklappal, tiszta oldalakkal, hiánytalan, megkímélt állapotban, több színű, illusztrált, feliratozott, fülszöveges kiadói borítófedélben, hátoldalon a Parthenon Egyesület kiadványainak könyvreklámjával.

Előszó

A görög nép története és szellemi élete a Krisztus előtti IV. században a korszakváltozás nyilvánvaló jeleit mutatja. A kis városállamok: Athén, Spárta, Théba stb. politikai erői kimerültek, s... Tovább

Előszó

A görög nép története és szellemi élete a Krisztus előtti IV. században a korszakváltozás nyilvánvaló jeleit mutatja. A kis városállamok: Athén, Spárta, Théba stb. politikai erői kimerültek, s miután történelmi szerepüket eljátszották, a görög nép törzsei irányító politikai akarat nélkül élték jelentéktelenné vált életüket. A szellemi élet hasonló jelenségeket mutat; a nagy irodalmi alkotások s a nyomukban járó nemzetformáló, nagy lelki élmények korszaka lezárult; a műfajok szerves fejlődése minden irányban kitermelte már a nagy mintákat: az eposz, líra, kardal, dráma, a történetírás, a bölcselő próza és a szónoklat halhatatlan alkotásokkal mintegy betetőződött. Mindkét irányban új feladatok vártak a görög géniuszra. Szinte páratlan látvány a világtörténelemben, hogy az új korszak politikai és szellemi erőit ugyanabban az időben két olyan világraszóló történelmi személyiség hozza mozgásba és irányítja új célok felé, mint: Aristoteles, a mester, és Nagy Sándor, a tanítvány; az előbbi a szellem és a gondolat, az utóbbi a politikai és katonai tettek erejével. Vissza
Tétel sorszám:
020

Kikiáltási ár:
6.000 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
10.000 Ft Licitek száma: 12Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!