TémakörökLezárt aukciók


Kassák Lajos: Tisztaság könyve (Kassák Lajos borítóterv)

1926. május

Szerző
Kassák Lajos
Horizont Kiadó (Budapest) ,
Kiadói fűzött papírkötés , 115 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Aukció vége:
2018-04-22 20:00

Aukciós tétel adatai

[Wien], 1926, Horizont kiadás (Fischer Verlag, Wien), 115 p. + [3] p. + 4 t. (ff.); ill.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Első, emigrációs kiadás. Tisztaság könyve. Írta: Kassák Lajos.
A borítófedél és a kötet teljes tipográfiája Kassák Lajos munkája. A kötet fekete-fehér (számnélkül) feliratozott képanyagot tartalmaz. Címfedélen lévő alkotás annak ellenére, hogy sajátos képi egységet sugall mégis izgalmas, modern, mozgalmas képi asszociációkkal bír.
Kiadói fűzött papírkötés fekete-fehér, illusztrált, feliratozott címfedéllel, feliratozatlan könyvgerinccel, tiszta oldalakkal, hiánytalan, megkímélt állapotban.
Kassák Lajos Tanácsköztársaságban vállalt szerepe miatt emigrációba vonult és ekkor született a Tisztaság Könyve. Kassák alkotóművészetének kimagasló, meghatározó korszakáról tesz tanúbizonyságot ez a kötet.

Fülszöveg

Az uj müvészet az uj emberé. Mi egy uj kor kezdetén uj tipust kezdő emberek vagyunk. A müvészet, mint önmagáért való SZÉP nem érdekel bennünket. Nem könnyü kezü cizelálók, hanem nyughatatlan... Tovább

Fülszöveg

Az uj müvészet az uj emberé. Mi egy uj kor kezdetén uj tipust kezdő emberek vagyunk. A müvészet, mint önmagáért való SZÉP nem érdekel bennünket. Nem könnyü kezü cizelálók, hanem nyughatatlan feltalálók - vassal, cementel és üveggel dolgozó épitőmesterek vagyunk. Tisztán áll előttünk alkotásainknak, mint önmagunk más, uj formába állásának tárgyi és etikai értelme. Ezen kivül pedig nincs mérték, mellyel hozzánk és munkáinkhoz közeledni lehetne. Vissza
Tétel sorszám:
182

Kikiáltási ár:
20.000 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
102.100 Ft Licitek száma: 36Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!