TémakörökLezárt aukciók


Surányi Miklós: Egyedül vagyunk I-III. (védődobozos példány)

Stefferl/Gróf Széchenyi István/A legnagyobb magyar/Védőborítós példány

Szerző
Surányi Miklós
Róla szól
Széchenyi István
Singer és Wolfner Irodalmi Intézet R. T. (Budapest) ,
Kiadói igényes egészbőr kötés , 1.056 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Aukció vége:
2018-04-22 20:00

Aukciós tétel adatai

Budapest, 1941, Singer és Wolfner Irodalmi Intézet R.T. kiadása (Kr. L. Nyomda, Bp.), 367 p.; 338 p.; 351 p.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Bibliofil példány. Egyedül vagyunk I-III. kötet (egy könyvben). Regény. Írta: Surányi Miklós.
A fekete-fehér címlapképek Reiter László fametszetei. A kötetet az Athenaeum Rt. Könyvnyomdája nyomtatta Budapesten.
Kiadói igényes egészbőr kötés aranyozott keretes feliratozású címfedéllel és könyvgerinccel, tiszta biblia-papiros oldalakkal, színezett felső lapélekkel, hiánytalan, megkímélt, gyűjtői állapotban, zsírpapíros védőborítékkal, kiadói feliratozatlan védődobozban.
A szerző ebben a nagylélegzetű regényében a "legnagyobb magyarnak", Széchenyi Istvánnak állít maradandó emléket. A történelmi valóságokra és dokumentumokra épülő kötet lenyűgöző korrajz és egy kivételes képességű, jó szándékú ember életküzdelme és tragédiája egyszerre.

Előszó

Részlet a könyvből: " - Tehát ön, kapitány, csökönyösen megmarad amellett, hogy Mária Lujza sohasem szerette Napoleont? - Sohasem szerette. A lipcsei csata után pedig egyszerűen elfelejtette,... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből: " - Tehát ön, kapitány, csökönyösen megmarad amellett, hogy Mária Lujza sohasem szerette Napoleont? - Sohasem szerette. A lipcsei csata után pedig egyszerűen elfelejtette, hogy valaha a császár felesége volt. ...A Malle-posta fehérre lakkozott luxus-kocsija óránként öt kilométert döcögött előre az erdei úton Klagenfurt felé. A bécsi Hof- und Staats-Kalender szerint holdtölte volt, de az eget felhők borították, s az útra koromsötéten borult a tavaszi éjszaka. Csípős hideget leheltek az erdők. A fák zúgtak, a lovak patkói csattogtak, a hintó egyhangú dübörgése elálmosította az utasokat. Az országutak gyalázatos állapotban voltak; a szíjakon függő üveges batár úgy himbálódzott, mint valami ladik a viharban. Bőrrel bevont ruganyai minden zökkenésre recsegtek-ropogtak. Tetejét néha végigsúrolták az útra hajló ágak; mintha eső paskolta vagy hullámok locsolták volna a lustán úszó bárkát." Vissza

Tartalom

Stefferl1-367
Gróf Széchenyi István1-338
A legnagyobb magyar1-351
Vissza
Tétel sorszám:
306

Kikiáltási ár:
5.000 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
20.100 Ft Licitek száma: 9Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!