TémakörökLezárt aukciók


Thomas Mann: Halál Velencében

Novella

Szerző
Thomas Mann
Fordító
Lányi Viktor
Kner Izidor (Gyoma) ,
Kiadói félvászon kötés , 109 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Aukció vége:
2018-04-22 20:00

Aukciós tétel adatai

Gyoma, 1914, Nyomtatta és kiadta Kner Izidor Könyvnyomdász, 109 p. + [3] p.; ill.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Első kiadás. Halál Velencében. Novella. Írta: Thomas Mann.
Fordította: Lányi Viktor. A címlapot Major Henrik rajzolta. Nyomtatta és kiadja Kner Izidor könyvnyomdász Gyomán.
A címfedél belső oldalán két színű (piros, fekete), kisméretű, illusztrált, névfeliratos - Tevan Andor 1889-1955, nyomdász, író, kiadó - Ex-libris címkével. Az utolsó oldalon és a hátlapon a kiadó/nyomda emblémájával.
Kiadói félvászon kötés illusztrált, feliratos címfedéllel, feliratozatlan könyvgerinccel, szürke kiadói előzéklappal, tiszta oldalakkal, hiánytalan állapotban.

Előszó

Részlet a könyvből: "Első fejezet Aschenbach, avagy - ötvenedik születésnapja óta hivatalosan: von Aschenbach Gusztáv 19 .. - ban, abban az esztendőben, amely hónapokon át fenyegette vésztjósló... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből: "Első fejezet Aschenbach, avagy - ötvenedik születésnapja óta hivatalosan: von Aschenbach Gusztáv 19 .. - ban, abban az esztendőben, amely hónapokon át fenyegette vésztjósló arccal kontinensünket, egy tavaszi délután a müncheni Prinzregentstrassen levő lakásából magános sétára indúlt. Az írót még nehéz és kényes délelőtti munkája tartotta izgalomba, amely épp most roppant figyelmet, mérlegelést, behatóan és pontosan működő akaratot követelt; s a teremtő ösztönnek azt lendületét, azt a "motus animi contimuus"-t, amely, mint Cicero mondja, veleje az ékesszólásnak, még délebédje után sem tudta magában megfékezni és nem találta meg az enyhítő álmot, amire mostanában egyre könnyebben kimerülő ereje napközben egyszer annyira rászorúlt. Ezért mindjárt tea után a szabadba ment, azt remélve, hogy a friss levegő és a testmozgás talpra állítja és estéjét termékennyé teszi." Vissza
Tétel sorszám:
331

Kikiáltási ár:
6.000 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
7.400 Ft Licitek száma: 5Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!