Lezárt aukciók


Kovács Ernő: Trianon, 1920 - Párizs, 1947

Közép-Európa szétdúlása (okok, következmények)

Szerző
Kovács Ernő
Szerzői kiadás (Toronto) ,
Kiadói ragasztott papírkötés , 186 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Aukció vége:
2018-04-22 20:00

Aukciós tétel adatai

Toronto, 1986, A szerző kiadása, 186 p.; ill.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Emigrációs kiadás. Trianon (1920) - Párizs (1947). Írta Kovács Ernő. Történelmi tanulmánykötet. Szövegközti fekete-fehér fotókkal, térképvázlatokkal, valamint név- és tartalomjegyzékkel kiegészített kötet. A könyv címlapját Leszkovsky Zoltán készítette.
Kiadói ragasztott papírkötés tiszta oldalakkal, megkímélt, jó állapotban.
A szerzőnek a kanadai emigrációban írt történelmi tanulmánykötete a magyar nemzet nehéz sorsfordító történelmi pillanatairól írt adat- és információ-gazdag tanulmányait adja közre.

Előszó

Részlet a könyvből: Magyarország az első Világháborúban. Az első világháború magyar szemmel (emlékezés, gondolatok) - ez volt Julier vezérkari alezredes könyvének a címe. Nagy érdeklődéssel... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből: Magyarország az első Világháborúban. Az első világháború magyar szemmel (emlékezés, gondolatok) - ez volt Julier vezérkari alezredes könyvének a címe. Nagy érdeklődéssel olvastam a harmincas évek derekán, megjelenése idején, de amelyet sajnos az emigrációban felhajtanom nem sikerült. Tárgyam az, hogy saját szempontunkból vázoljam a nagy háborút, melynek kitörése ez év nyarán ért a hetvenedik fordulóba, de sorsunkat azóta is irányítja és annak következményeként vagyunk sokan bujdosásban. Három és fél éves voltam, amikor Magyarország mozgósított. Kint állottam a kapunk előtt Irénke nénémmel Székelykeresztúron, szülővároskámban, a "Vasúti Vendéglő"-vel szemben és úgy emlékszem a sötétkék egyenruhás sokadalom láttán izgatottan mutogattam és tudattam nővéremmel: „Ferenc Jóska katonája". Hogy ez a cs. és kir. (,,k.u.k.") közösökre vonatkozott-e, vagy a 82. székely gyalogezred behívottjaira, azt ma már nem tudom. Egy biztos, hogy 1914 nyarától kezdve 1918 őszéig, a román megszállásig, csak katonásdit játszottunk Lengyel Bandi barátommal: fakarddal vágtuk, aprítottuk kertjükben az övig érő csípős csalánt, az ellenséget. Vissza

Tartalom

1. Magyarország az első világháborúban / 7
2. A trianoni béke előzményei / 28
3. A diktátum következményei / 51
4. Magyarország a két háború között / 68
5. Hazánk a II. világháborúban / 87
6. Lehull a vasfüggöny. Párizsi béke/120
7. Szovjet megszállás alatt /137
8. Trianon! nem, nem, soha! /153
9. Magyarország II. világháborús veszteségei /157
10. Harcoljunk a román nemzeti-kommunizmus ellen /161 Vissza
Tétel sorszám:
205

Kikiáltási ár:
5.000 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
5.500 Ft Licitek száma: 2Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!