A francia konyha nagymesterének, a Julie & Julia sztárjának regényes élete
Szerző
Julia Child
Szerkesztő
Horváth Ágnes
Fordító
Lelik Krisztina
Kapcsolódó személy
Alex Prud'Homme
Kelly Kft.(Budapest)
,
Ragasztott papírkötés
, 399 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv:
Magyar
Méret:
20 cm x 14 cm
ISBN:
978-963-335-030-0
Aukció vége:
2019-06-30 20:00
Fülszöveg
Julia Child 1948-ban érkezett diplomata férje oldalán először Franciaországba. Egy szót sem tudott franciául, soha addig nem kóstolt egyetlen francia ételt sem, ráadásul főzni sem tudott. Ám ahogy...
Tovább
Fülszöveg
Julia Child 1948-ban érkezett diplomata férje oldalán először Franciaországba. Egy szót sem tudott franciául, soha addig nem kóstolt egyetlen francia ételt sem, ráadásul főzni sem tudott. Ám ahogy kezdett elmélyedni a nyelv tanulásában, ahogy kezdte megismerni a franciák életmódját és konyháját, szenvedélyes érdeklődés gyúlt benne az ország és lakói iránt, a főzés pedig életre szóló hivatásává vált.
Ebben a könyvben Julia Child elsősorban franciaországi kalandjait meséli el: feltárul előttünk a háború utáni Párizs a híres Cordon Bleu főzőiskolával, az eldugott kisvendéglőkkel és a külföldiek pénztárcájához mért elegáns éttermekkel. Juliával együtt kilátogatunk Marseille nyüzsgő halpiacaira, végigjárjuk Provence kisvárosait, megcsodáljuk a kiépülőben levő francia Riviérát, megismerünk híres séfeket és a helyi konyha minden csínját-bínját értő egyszerű parasztasszonyokat. A szeretett férjével Európa más országaiba tett közös utazásaikról szóló tudósításokból kiderül az is, milyennek látta kontinensünket akkoriban egy érdeklődő amerikai.
Az emlékirat egyben beszámoló arról, milyen hányattatások után sikerült kiadni a francia szerzőtársnőivel közösen írt, ma már alapműnek számító, kétkötetes angol nyelvű nagy francia szakácskönyvet, és hogyan lett Juliából Amerika első televíziós sztárszakácsa.
Vissza
Előszó (Alex Prud'homme) 9
Bevezetés 15
I. rész
1. fejezet La belle France 25
2. Le Cordon Bleu 79
3. fejezet Három nagyevő 139
4. fejezet Bouillabaisse á la Marseillaise 201
II. rész
5. fejezet Francia receptek amerikai szakácsoknak 249
6. fejezet Művészet mesterfokon 285
7. fejezet A Mesterfok gyermeke 323
8. fejezet A francia séf Franciaországban 355
9. fejezet Julia Child konyhájából 387
Epilógus 392
A könyvben előforduló francia ételnevek betűrendben 393
A szerzőkről 398
Vissza
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.
Leütési ár:
26.600 Ft
Licitek száma: 44
Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!
Felhasználási feltételek elfogadása
MINDEN AUKCIÓN VETT TÉTEL UTÁN A LEÜTÉSI ÁR + 15% ÁRVERÉSI JUTALÉK FIZETENDŐ!
Aukciós szabályzatunk módosult! A változást piros színnel jelöltük szabályzatunkban. Kérjük, az első licitálás megkezdése előtt figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket, valamint az Aukciós szabályzatot.
Az Antikvarium.hu aukciós felületének részletes szabályai és technikai leírása.
Az Antikvárium.hu Kft. aukciós felületének részletes szabályai és technikai leírása itt.