1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

300 kép az életműből

300 pictures from the Oeuvre

Fotózta

Kiadó: Folpress Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 335 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 24 cm
ISBN: 978-963-87333-4-4
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Albumunk vállalt célja, ebben minden támogató, közreműködő egyetértett, hogy emléket állítsunk Nagygyörgy Sándornak (1933-1993), a tizennégy esztendeje eltávozott alkotónak, így küzdve a... Tovább

Előszó

Albumunk vállalt célja, ebben minden támogató, közreműködő egyetértett, hogy emléket állítsunk Nagygyörgy Sándornak (1933-1993), a tizennégy esztendeje eltávozott alkotónak, így küzdve a kérlelhetetlen felejtés ellen.
Az a háromszáz mű, amellyel fölvillantjuk pályaívét a kezdetektől az utolsó esztendőkig, amikor már a kegyetlen betegséggel küzdve születtek érett, drámai hatású alkotásai, töredéke a mérhetetlenül gazdag hagyatéknak, csupán arra elegendő, hogy fölmérjük, mit vesztettünk. Mert az ember és az alkotó hiánya egyaránt mérhető.
Személyes veszteségemre az a nyereség döbbentett rá, amit életében kaptam tőle. Nem szólva most az emberi értékekről, az esetenként tapasztalt, irányt adó, személyes példa máig tartó hasznáról, hanem csupán az ide illő, legfontosabbat kiemelve: amit a természet fényképezéséről tudok, arra Nagygyörgy Sándor tanított. Láttam őt munka közben; hallottam tervezett műveiről (némelyik fényképét nemcsak elképzelte, hanem föl is vázolta, gyakran évekkel előbb, abban a nagy fekete füzetében, amely most itt fekszik az asztalomon a később megszületett fényképpel együtt); az elkészülteket elemezni, aggályos aprólékossággal; elméleti kérdéseket boncolgatni (sokszor szóba került például a tónusértékek képmódosító szerepe); tanúja voltam gyakori elégedetlenkedéseinek és ritkább elégedettségének. Tőle tanultam tisztelni nemcsak a természetet és a természetfotót, hanem minden élőlényt, embert, állatot, mert valamennyi egyedi példány. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv