1.035.018

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A francia borok és párlatok


Kiadó: Le Carrousel
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 112 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 18 cm
ISBN: 2-907504-04-5
Megjegyzés: Színes fotókkal, illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Franciaország abban az előnyös helyzetben van, hogy tájegységei nemcsak sokszínűek, de igen nagyszámúak is. A különböző éghajlatú tájak, talaja és szőlőfajták Franciaországnak lehetőséget nyújtanak... Tovább

Előszó

Franciaország abban az előnyös helyzetben van, hogy tájegységei nemcsak sokszínűek, de igen nagyszámúak is. A különböző éghajlatú tájak, talaja és szőlőfajták Franciaországnak lehetőséget nyújtanak arra, hogy az egész világon ismert borok és párlatok figyelemre méltó skáláját mutassa föl. Ezen kínálat sokféleségéhez adódik még a szőlészetborászat színvonalának rendkívül gyors fejlődése. Az új technológiák és a piaci igények lehetővé tették új termékek megjelenését, melyek jobban megfelelnek bizonyos fogyasztók ízlésének. így tűntek föl a piacon a «wine cooler»-ek (csekély alkoholtartalmú borokból készített koktélok), a különféle ízesítésű pezsgők, és a sokféle párlat alapú, előre elkészített koktélok. így a márkajelleg gyakran dominál a termék összetételében. Ezen könyv adatai nem teljesek. A borokkal és párlatokkal a hagyományos értelmezés szerint foglalkozunk. Az első három, valamint az ötödik fejezet speciálisan a borokról szól. Először a francia borok készítését, azután a - franciaországi és a közös piaci - bortörvények témáját fejtjük ki részletesen. Ezt követi az összes borvidék részletezése, a termelés sokféleségén és típusszerűségén keresztül. Végül a bor forgalmazásáról és felszolgálásáról esik szó. A negyedik fejezet témája: a Franciaország pálinkái és egyéb párlatai. Nemzetközi terjesztése révén ennek a kiadványnak a célja: lehetőséget nyújtani a könyv szakértő olvasóinak, vendéglősöknek és termékforgalmazóknak, franciáknak és külföldieknek, hogy megismerjék és megkedveltessék ezen termékek összességét. A könyv teljesen átdolgozva, új kiadásban, sok-sok illusztrációval, kellemes és ugyanakkor elengedhetetlen forrásanyagként szolgálhat. Vissza

Tartalom

5 A szőlőtől a borig
27 A borok jogi szabályozása
37 A francia borvidékek
81 A francia párlatok és égetett szeszes italok
93 A borforgalmazás és -fogyasztás
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv