A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

A határok őrzői

Szovjet elbeszélések

Fordító

Kiadó: BM Határőrség Politikai Csoportfőnöksége
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 172 oldal
Sorozatcím: Határőrök kiskönyvtára
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 14 cm x 10 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ezerkilencszázhatvanhétben ünnepeltük a szovjethatalom, a világ első, Lenin alapította proletárállamának félszázados jubileumát.
Az elmúlt ötven év alatt a Szovjetuniót minden oldalról támadták a... Tovább

Előszó

Ezerkilencszázhatvanhétben ünnepeltük a szovjethatalom, a világ első, Lenin alapította proletárállamának félszázados jubileumát.
Az elmúlt ötven év alatt a Szovjetuniót minden oldalról támadták a külső és belső bitangok, s támadják ma is veszettül az imperialista hatalmak. És ebben a harcban, a szovjethatalom védelmében, mindig az első vonalban küzdöttek a zöldsapkás katonák: a határőrök.
Ők fogták föl elsőként a hitleri hordák csapásait, s ők voltak, akik a több ezer kilométeres határ mentén, szárazon és vízen, égbenyúló sziklák között, s a homoksivatagban vagy a jeges Északon kemény férfiassággal álltak helyt abban a tudatban, hogy nemcsak hazájukat, hanem az egész világ haladását, békéjét védik.
Kis kötetünkkel szeretnénk áttekintést adni a szovjet határőrség majdnem minden területéről, életének dolgos hétköznapjairól, harcban eltöltött óráiról. Hogy határőreink példát és kitartást merítsenek belőle, kövessék a szovjet határok védőinek példáját szent hazánk, a Magyar Népköztársaság határainak védelmében, melynek során nálunk is köznapi hőstettek százai születtek, bizonyítva, hogy fiaink hűek a proletárállamhoz, a szocialista Magyarországhoz. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv