1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

"A kertészeti termesztés és tartósítás biológiai, kémiai, műszaki, technológiai és ökonómiai alapjai" c. kutatás koncepciója a VI. ötéves terv időszakára


Kiadó: Kertészeti Egyetem
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 62 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Megjelent 100 példányban.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

"A Kertészeti termesztés és tartósítás általános biológiai és genetikai alapjai
Intézményi bázis: Növényörökléstani és Nemesítési Tanszék
Az alprogram indoklása
A... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

"A Kertészeti termesztés és tartósítás általános biológiai és genetikai alapjai
Intézményi bázis: Növényörökléstani és Nemesítési Tanszék
Az alprogram indoklása
A mezőgazdaságilag fejlett országokban a növénynemesítés fellendülése és eredményei nagyrészt az újabb, hatékonyabb nemesítési módszerek kidolgozásától függenek.
A korszerű technológia fejlődése az utóbbi évtizedben soha nem tapasztalt mértékben gyorsította a kertészeti termesztésben is a fajtaváltást. Ez szükségessé teszi a genetikailag megalapozott, korszerű növénynemesítési módszerek alkalmazását és továbbfejlesztését.
Az alprogram tartalmazza a heterózisnemesítés módszereinek alkalmazását, az indukált mutációk és fajhibridek előállítását, így rezisztens, gazdaságilag értékesebb, a fogyasztási és feldolgozási igényeknek megfelelő fajták állíthatók elő." Vissza

Tartalom

I. alprogram: A kertészeti termesztés és tartósítás általános biológiai és genetikai alapjai 1.
II. alprogram: A kertészeti termesztés és tartósítás kémiai alapjai 8.
III. alprogram: A kertészeti termesztés és tartósítás műszaki alapjai 14.
IV. alprogram: A kertészeti termesztés és tartósítás ökonómiája 18.
V. alprogram: A zöldség- és fűszernövények termesztésének technológiai alapjai 25.
VI. alprogram: A szőlőtermesztés technológiai alapjai 31.
VII. alprogram: A gyümölcstermesztés technológiai alapjai 35.
VIII. alprogram: Dísznövénytermesztés, dendrológia, táj- és kertépítészet 41.
IX. alprogram: A tartósító és az erjedési iparok mikrobiológiai alapjainak kutatása 46.
X. alprogram: A kertészeti termékek hőkezeléses tartósítása 49.
XI. alprogram: Élelmiszerek tartósítása hőelvonással 53.
XII. alprogram: A borászat, az üdítőitalipar és a szeszipar technológiai alapjai 58.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv