1.035.018

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Magyar Nemzet Történelmi Arcképcsarnoka

A "Lányok Lapja" és "Hasznos mulattató" Ifjusági Lapok melléklete

Róla szól

Kiadó: Anno Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 528 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-375-579-2
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. Az 1897-es Országgyűlési Értesitő Kő- és Könyvnyomdája Részvénytársaság reprint kiadása.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Immár a harmadik kiadásban nyujtjuk e művet a magyar ifjuságnak. Tetemesen bővitettük, mert a legujabban fellendült történetirás megszaporitotta az adatokat, felszinre hozta az érdekes képek és... Tovább

Előszó

Immár a harmadik kiadásban nyujtjuk e művet a magyar ifjuságnak. Tetemesen bővitettük, mert a legujabban fellendült történetirás megszaporitotta az adatokat, felszinre hozta az érdekes képek és emlékek egész sorát. Törekedtünk ezer éves történelmünk lehető hű tükrét nyujtani s e cél most már jobban meg van közelitve, mint az előző két kötetben, ámbár beismerjük, még mindig sok a hiány, több érdemes jelesünket nem vehettük fel, egyszerüen azon ok miatt, mert nem sikerült arcképöket megszerezni.
Az Árpádok korából ugyszólván semmi kép sem maradt fent, ez idők nagy alakjait tehát egyáltalában nem mutathatjuk be. De sőt a későbbi korban is van elég hézag, mert nem állott rendelkezésünkre a szükséges arckép. Példaként hozzuk fel Csák Mátét, ki korának igazán rettegett hatalmas nagy ura volt s egyetlen arcképét sem ismerjük. Korvin Jánosról sem kaphatni más ábrázolást, mint a sirját ékesitő domborművet, pedig tudvalevőleg a nagy Hunyadi Mátyás udvarában az olasz müvészek egész serege állandó tanyát nyert.
Sok esetben oly primitiv rajzolatot talált az utókor, hogy bizonyára merész fantáziával lehetett arról a valóságot megközelitő képet előállitani. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv