1.035.018

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Verescsagin-kiállítás magyarázó tárgymutatója


Kiadó: Franklin-Társulat Nyomdája
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 99 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 13 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Egy-egy kor nagy emberei - a minő I. Napoleon is volt - életének és tetteinek tanulmányozásához, nagy érdeklődés, vagyis jobban mondva, sokoldalú búvárkodás kell, mely a legendák előtt való... Tovább

Előszó

Egy-egy kor nagy emberei - a minő I. Napoleon is volt - életének és tetteinek tanulmányozásához, nagy érdeklődés, vagyis jobban mondva, sokoldalú búvárkodás kell, mely a legendák előtt való feltétlen meghajolást már előre kizárja. A nagy hadvezérek emlékét rendszerint oly sok legendaszerű sallanggal cicomázzák fel, hogy szinte nehéz benne a valóságot a költéstől elválasztani, és minél fényesebb volt egy-egy hősnek a pályafutása, annál rendkívüliebbekké lesznek a tettei és annál csodaszerűbbekké a róla szóló regék.
I. Napoleon élete 20 éven keresztül oly gazdag volt a képzelőtehetséget is bámulatbaejtő eseményekben, hogy az emberek hajlandók voltak ezeknek természetfeletti jelentőséget tulajdonítani, és magában a nagy hadvezérben a sors elháríthatatlan rendeléseinek végrehajtóját látni.
Később, az 1812. évi hadjárat alatt Napoleon nagyon is messzire ragadtatta magát, mikor egyszerre felvette a harcot az emberekkel s a rideg észak éghajlatával - és elbukott. De azért az alakja semmit sem vesztett a varázsából, sőt ellenkezőleg, a szenvedés glóriájával ékesítve, minden gondolkodó ember - művész, filozófus, politikus és katona - előtt, csak nyert érdekességben. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv